Rulada de cartofi cu legume
Gata pe saptamana asta....sper😂
Ingrediente rulada de cartofi:
Aluat:
- 500 gr cartofi fierti fara coaja
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri apa sau lapte vegetal
- 125 gr faina (se poate combina grau+orez, eu am combinat)
- 1 lingurita sare de Himalaya
- 1 lingurita praf de copt
Umplutura:
- 3 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 1 dovlecel
- 6-7 ciuperci
- 1 ardei capia rosu
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura tarate psyllium
- sare
- piper
- boia dupa gust
Pentru uns:
- 1 lingura ulei
- susan
Mod de preparare:
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare,
se scurg, se paseaza, se lasa la racit.
Legumele se taie cuburi ( se vor pasa ulterior deci marisoare), se vor inabusi in ulei de masline si apa (2+2 linguri).
Se adauga sarea, piperul, boiaua.
Cand sunt aproape gata si patrunjelul.
Se blendeaza totul cu 1 lingura tarate psyllium si se lasa la racit 15 minute.
In piureul de cartofi se inglobeaza cele 2 linguri apa, 2 ulei si faina amestecata cu praful de copt.
Se intinde aluatul pe o foaie de copt presarata cu faina si se repartizeaza umplutura. (intindeti blatul cu mainile tapetate cu faina ca-i tare lipicios).
Se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt, se unge cu ulei si se presara susanul.
Se aseaza rulada cu tot cu hartia de copt in tava si se coace la 170 grade C 35-40 minute (a se verifica dupa 30).
Nu stiu din ce motiv mie mi-a crapat la copt, insa nu i tragedie, deci nu va speriati.
Legumele se pot toca la cutit cubulete, eu le-am blendat sa nu mi le refuze, cu toate astea a depistat ca ele exista😥😥😥.
Comentarii
Trimiteți un comentariu