Paste cu sos de rosii, usturoi, dovlecel
Ingrediente:
- 450 gr paste (penne in cazul meu)
- 6 catei usturoi
- 1 ardei capia rosu taiat fasii
- 200 gr rosii cherry taiate felii
- apa calda cat sa le acopere+1,5 cana (de 250 ml)
- 2 linguri miere (pentru a taia din aciditatea rosiilor)
- sare
- piper
- busuioc
- oregano, dupa gust.
- 1 dovlecel taiat cuburi mari (sau zuchini)
- 5 linguri ulei
- 2 linguri unt
- 500 ml pasata de rosii.
Mod de preparare:
Uleiul si untul se pun impreuna in vasul multicookerului, se seteaza functia Brown, se asteapta afisarea timpului apoi se adauga usturoiul pisat.
Se amesteca energic pentru 10 secunde, apoi se adauga rosiile, amestecand in continuare apoi ardeiul,s e lasa 2 minute si se anuleaza programul (10 minute ar fi prea mult).
Dupa care dovlecelul, pastele, pasata de rosii, apa, condimentele, mierea, totul se amesteca si se seteaza functia rice pentru 6 minute.
Dupa terminarea programului, lasati 3 minute apoi depresurizati (obligatoriu).
Se servesc cu ce doriti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu