Paine cu malai si naut
Ingrediente paine cu malai si naut:
- 500 gr faina tip 650
- 250 gr malai
- 25 gr drojdie proaspata
- 350 ml apa calda
- 250 naut hidratat si fiert
- mix seminte crude
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 50 gr untura sau 70 ml ulei masline
- 2 linguri smantana (orez, ovaz, mei)
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu malaiul (eu le-am rasnit la rasnita de cafea), sarea, semintele macinate, se face o adancitura in mijloc se adauga drojdia activata (drojdia+1 lingurita zahar+3 linguri apa sau lapte vegetal), grasimea, smantana, nautul blendat (piure), apa (in locul ei se poate folosi si lapte vegetal, supa de legume, sau apa in care a fiert nautul), se framanta 15 minute, se acopera si se lasa la dospit 1 h.
Apoi, se imparte aluatul in jumatate, se formeaza painea, se pune in tava si se mai dospeste inca 20 minute, se unge cu un amestec din
ulei+lapte vegetal
sau
galbenus+lapte vegetal.
Se presara mac/susan si se coace in cuptorul preincalzit pentru 5-10 minute la 220 grade C, apoi pentru inca 30 minute la 180 grade C. Timpi estimati in functie de cuptor.
Sa fie rumena uniform.
Vas cu apa pe fundul cuptorului.
Imediat dupa coacere se scoate pe un gratar la racit.
Formele in care le-am copt au strat de ceramica, daca gasesti de lut si mai bine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu