Cornuri duo
Cornuri duo pufoase insiropate (fara zahar).
Fara gluten , cu faina de la Bauckhof, +seminte, sau Doves Farm.
Ingrediente cornuri:
- 400 gr faina
- 100 ml lapte caju sau ce doriti
- 5 linguri miere sau oricare alt indulcitor
- 100 ml ulei cocos/margarina vegetala
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita coaja lamaie biovegan
- 1 si 1/2 linguri cacao/carob
- 20 gr drojdie proaspata
- vanile
- 150 ml apa
- 5 linguri miere sau alt indulcitor
Pentru ornat:
- 5 linguri fulgi cocos
Mod de preparare:
Se cerne faina intr un bol, se adauga drojdia activata separat (drojdia+1 lingura miere+3 lapte, acoperita 10 minute intr-un loc cald), galbenusurile si apoi laptele cald in care s-a dizolcat uleiul, mierea, vanilia, coaja lamaie.
Se framanta aluatul 10-15 minute, se imparte in doua PARTI EGALE, in una dintre ele se adauga cacaoa/pudra de roscove si se framanta pana s-a omogenizat foarte bine, se lasa la dospit in vase separate ambele bile timp de 40-60 minute.
Se va intinde prima data foaia alba sub forma de cerc, apoi cea neagra si se vor suprapune, se taie triunghiuri de marimea dorita, se ruleaza incepand de la baza, se pun in tava tapetata cu hartie copt si se mai lasa la dospit 10 minute, se ung cu galbenus+lapte vegetal.
Se coc la 180 grade C 15-20 minute, (a se verifica dupa 15 minute), in cuptorul preincalzit.
Imediat cand se scot din cuptor, se scufunda in siropul pregatit astfel:
apa+mierea se fierb 3-5 minute.
apoi se tavalesc prin fulgii de cocos.
Sa aveti pofta.
Tips:
Oul nu ai cu ce sa il inlocuiesti. Nu il pui daca nu tolerati.
Comentarii
Trimiteți un comentariu