Ceafa de porc in sos de rosii, cu sos de patrunjel



Pe langa ceafa, am adaugat legume si slanina afumata, va asigur ca veti adora sosul asta.
Merge inclusiv la pulled pork.
Ingrediente:
  • ceafa porc feliata
  • slanina afumata cata doriti (eu am pus 4 felii)
  • condimente:
    • sare
    • piper
    • boia dulce
    • cimbru
  • 250 gr rosii pasate
  • legume deshidratate
  • cartofi
  • morcovi rondele
  • ceapa
  • 1/2 capatana usturoi feliat
  • sos de patrunjel pentru servire 
Mod de preparare:

Carnea se sareaza, se acopera si se lasa peste noapte la frigider (isi va lasa din apa ce o contine).
A doua zi se adauga restul de condimente pe ambele parti ale carnii, se aseaza in vasul SlowCooker-ului.
Se adauga apoi rosiile pasate si legumele deshidratate.
Peste toate acestea se adauga legumele taiate grosier , sub forma dorita.

Timp estimat: 5 ore pe modul high.

 Cine nu detine SlowCooker, in tava la cuptor, 160 de grade C , prima ora cu tava acoperita (foaie de copt sub jet de apa apoi stoarsa bine).
Dupa 1 h, aceasta hartie se inlatura si se lasa in continuare tava la cuptor, pana carnea este patrunsa bine.

Ingrediente  pentru sosul de patrunjel:
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 lingurita miere
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa plata
  • 1 graunte usturoi (optional).
Mod de preparare sos de patrunjel:

Toate ingredientele la blender pana obtineti o pasta fina.



Comentarii

Postări populare