Cuscus cu osso bucco
Ingrediente:
- 3 felii de rasol de vitel (vita) cu os
- 2-3 linguri de faina
- 3 cepe tocate julien
- 3 catei de usturoi tocati
- 2 morcovi taiati rondele
- 1 radacina de telina taiata cubulete
- 6-7linguri de ulei
- 50 g unt
- 150 ml vin alb dulce
- 500 g rosii cubulete sau pasata (proaspete sau conserva)
- sare
- piper negru macinat
- 1 frunza de dafin,
- cateva crengute de cimbru
- 500ml supa de vita sau apa fierbinte
Garnitura la alegere:
Cuscus
Mod de preparare:
Feliile de rasol spălate, tapotate bine cu prosop absorbant, se tăvălesc prin faina, se elimina excesul.
In uleiul+untul incins se pun feliile de rasol, se perpelesc pe ambele parti, se adaugă ceapa, morcovul, usturoiul, se amesteca de câteva ori lăsând până ceapa devine translucida, apoi se stinge cu vin.
Se face transfer vas in baza (vorbesc de duraceramic), se adaugă condimentele, supa de vita, roșiile.
Timp estimat : setat 5h high, fara prosop absorbant.
Cuscus de la Băneasa este, acela cu bobul mare.
Cuscusul recomand numai în duraceramic sau pentru cine nu deține preferabil in tigaie.
Ingrediente si mod de preparare
- 50 gr unt l-am lăsat să se topească in vasul duraceramic, apoi am transferat in baza si
- am adăugat 250 gr cuscus
Am adăugat sare, piper, curcuma și legume deshidratate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu