Prajitura far-breton cu prune uscate
Prajitura far-breton (cu prune uscate) e senzationala!(contine ou), cred ca se poate realiza si fara gluten daca se inlocuieste faina cu amidon.
Ingrediente prajitura:
- 1 litru lapte caju+cocos (sa fie mai gras si mai concentrat laptele decat in mod normal(200 caju+100 fulgi cocos)
(Penttu reteta asta la 1 l apa da 200 caju hidratat peste noapte, aruncata apa in care s-a hidratat, adaugat fulgii 100 gr blendat totul fffff bine strecurat apoi)
- 500 g prune uscate fara samburi si hidratate 1 h in apa cu 50 ml rom sau fara, eu nu am folosit rom, nu-mi place neam)
- 225 gr faina
- 125 gr zahar pudra (brut macinat, dar obligatoriu pudra)
- 4 oua
- 1 praf sare
- 2 lingurițe margarina vegetala
- vanilie
- 1 lingurita coaja portocala biovegan
Mod de preparare:
Se pun prunele la hidratat în apa cu rom.
Se amesteca într-un vas faina cu sarea si apoi se adauga ouale, unul câte unul, amestecând.
Se pune si zaharul, se amesteca si apoi se toarna laptele, vanilia, coaja de portocala.
Dupa omogenizare (am folosit mixerul), se adauga prunele scurse bine de apa.
Se toarna aluatul într-un vas uns cu margarina vegetala si se da la cuptor pentru 45 de minute la 170 grade C, sa fie rumena deasupra.
Se scoate din cuptor si se unge rapid cu ulei cocos sau margariba vegetala topita, se presara zahar vanilat granule.
Se portioneaza dupa racirea completa.
TOATE INGREDIENTELE LA TEMPERATURA CAMEREI.
Comentarii
Trimiteți un comentariu