Ceafa de porc cu ceapa si usturoi, cartofi in crusta de malai si salata de castraveti cu usturoi



N ai cum sa nu crapi....

Ingrediente pentru ceafa de porc:

  • 800 gr ceafa porc cu sau fara os
  • 1 capatana usturoi
  • 4 cepe rosii / albe
  • 2 ardei capia rosu
  • sare
  • piper
  • legume deshidratate
  • 1 lingura zahar brut
  • 2 linguri otet balsamic
Fara ultimele doua ingred mai bine nu faceti (exceptie bbf vietii)
  • 5 linguri ulei floarea soarelui presat la rece
  • 1 lingurita oregano
  • boia dulce
Mod de preparare
 Intr-o tigaie antiaderenta se pune uleiul.
Cand s a incins bine, se pune carnea taiata fasii, se lasa pana isi schimba culoarea, amestecand din cand in cand), apoi se adauga legumele (ceapa solzisori, ardeiul fasii, usturoiul felii, dupa 3 minute zaharul si otetul balsamic), condimentele si selasa totul 10 minute fara capac.
Transfer in SlowCooker
cu tot cu sosul ce s-a făcut în tigaie
 
Timp estimat : 4 h high fara prosop.

Patrunjel verde la servire, eu l-am uitat


Ingrediente cartofi in crusta de malai:
 
Cartofii fara coaja, intregi fierti la SlowCooker 2 h 30 minute modul high in apa cu sare,nu trebuie sa fie gata caci se vor farama la taiere, mare grija, puteti sa-i lasati si numai 2h.

Dupa care se scurg si se lasa la racit, se vor taia apoi felii groase.

Separat se amesteca cateva linguri ulei floarea soarelui cu boia dulce, sare, piper, cimbru si  se toarna peste feliile de cartofi.
Se amesteca usor dupa care se presara pesmet, se pun in tava pe foaie copt si se coc la 175 grade C pana sunt gata evident. Oki









Comentarii

Postări populare