Humus cu ardei copt -la SC
Ingrediente:
- 1 cana(250ml) naut uscat
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa alba
- 4 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lingura boabe de piper
- 1 lingura cu varf tahini (pasta de susan)
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- zeama de lamaie proaspat stoarsa (aproximativ 1 lamaie medie)
- 3 ardei copti
Mod de preparare:
Nautul se pune cu o seara inainte la hidratat in multa apa rece cu 1 lingurita bicarbonat de sodiu. Nu este necesar, dar daca sariti peste acest pas va trebui sa fierbeti nautul mai multe ore.
A doua zi aruncati apa in care a stat la hidratat nautul, turnati din nou apa rece proaspata in vas SlowCooker impreuna cu ceapa, 4 catei de usturoi, foaia de dafin, boabele de piper.
Fierbeti pana nautul se inmoaie de tot. Testati intre degete, daca se zdrobeste usor este gata. Aruncati apa si foaia de dafin, boabele de piper.
Puneti in blender nautul scurs de apa impreuna cu restul ingredientelor, usturoiul crud, pasta de susan, uleiul de masline, zeama de lamaie (pentru inceput adaugati doar o parte, sa nu riscati sa vi se para prea acra), ardeii copti si transformati totul intr-o pasta fina.
Daca vi se pare pasta prea groasa mai adaugati ulei de masline pana rezulta consistenta dorita.
Puteti folosi si blenderul vertical.
Gustati si potriviti de zeama de lamaie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu