Ciorba ardeleneasca cu porc si tarhon in otet



Cea mai buna ciorba, ever.

 Ingrediente:

  • 3 bucati rasol porc
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof
  • sare

Rasolul si legumele curatate dar intregi, merg pe pressure high 25 minute.

Dupa depresurizare se scot legumele si spuma formata de pe peretii vasului cu ajutorul unei spatule, dupa care se se adauga urmatoarele legume tocate cuburi:

  • 2 ardei capia rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 zucchini 
  • cimbru
  • legume deshidratate sanovita
  • 200 ml rosii pasate

 Inca 12 minute pressure high.

Separat am omogenizat:

  • 3 galbenuse
  • 2 pahare smantana grasa 24%
  • 1 pahar iaurt smantanos (Napolact)10%grasime, 

am temperat compozitia apoi totul in oala, setat diy pentru 4 minute (nu este nevoie sa afiseze timpul), ultima data:
  • tarhon (dupa gust), ce a stat in prealabil in 2-3 linguri otet timp de 1 h,
  • frunze de telina tocate
  • usturoi granulat rasnit (sau doi graunti pisati)
  • 2 morcovi pe care i-am ras si i-am sotat separat intr-o tigaie cu doua linguri ulei+apa cat sa-i acopere (lasati pana se evapora apa)

Ouale, smantana, iaurtul se vor scoate din timp la temperatura camerei.

Tarhonul il gasiti  uscat la plic in orice supermarket.

Se poate folosi doar smantana.

Gramajul total 450-400 gr, merge si mai mult.


 

Comentarii

Postări populare