Prajitura cu smantana, sos de ciocolata si baby banane
Ingrediente :
Încep prin a spune că, orice ingredient modificat va duce la un rezultat diferit, prăjitură este aerata, ușor umeda, lejera...
- 4 oua
- 240gr faina tip 000
- 250gr zahar BRUT
- 1 praf de sare
- vanilie
- 500gr smântână fermentata 30%grasime
- 1 linguriță rasă scorțișoară
- 60 ml ulei.
- rom
- 3 linguri rase cacao
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe oțet
- fulgi de ciocolata 200gr (daca nu aveți veți rade ciocolata pe razatoarea mare).
- 4 baby banane. sau 2 mari tăiate în 4 sau cate vreți.
Ingrediente pentru sos:
- 100gr unt
- 6 linguri lapte
- 4 linguri miere
- 1 lingura cacao.
Toate ingredientele pentru sos vor fi puse intr un vas la bain marie, până totul devine sos.
Io nu prea sunt de acord cu faina alba asa a la long, asadar am combinat cu neagra.
Mod de preparare:
Intr-un vas se cerne faina, cacao, bicarbonatul de sodiu și se amestecă energic.
Intr-un alt vas încăpător se pun ouale si zaharul și cu ajutorul unui tel preț
de 2 minute bateți energic, după care adaugati restul
ingredientelor, (smântână, uleiul....) pe rand, omogenizand după
fiecare, ultima data amestecul din faina, cacao si bicarbonat.
Intr-o tava care sa nu depășească 24-26 cm tapetata cu hârtie de copt si unsa cu
unt, se pune jumătate din compoziție apoi bananele întregi și apoi restul
de compoziție.
Coacere cuptor: preîncălzit la 160 de grade C, până trece testul scobitorii sus jos fara ventilație.
Eu in SlowCooker am făcut-o.
Timp estimat 2 h și 20 când am scos eu dar repet e relativă treabă, am mai ridicat capacul am testat...
După coacere, 5 minute repaus, apoi cu ajutorul unei linguri creați buzunare dese și umpleți cu sos, inclusiv pe suprafața ei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu