Prajitura cu smantana, sos de ciocolata si baby banane




Serviți cu căpșuni și cupe de înghețată vanilie zic...🙈🙈

Ingrediente :
Încep prin a spune că, orice ingredient modificat va duce la un rezultat diferit, prăjitură este aerata, ușor umeda, lejera...
  • 4 oua
  • 240gr faina tip 000
  • 250gr zahar BRUT
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 500gr smântână fermentata 30%grasime
  • 1 linguriță rasă scorțișoară
  • 60 ml ulei.
  • rom
  • 3 linguri rase cacao
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe oțet
  • fulgi de ciocolata 200gr (daca nu aveți veți rade ciocolata pe razatoarea mare).
  • 4 baby banane. sau 2 mari tăiate în 4 sau cate vreți.
Ingrediente pentru sos:
  • 100gr unt
  • 6 linguri lapte
  • 4 linguri miere
  • 1 lingura cacao.
Toate ingredientele pentru sos vor fi puse intr un vas la bain marie, până totul devine sos.

Io nu prea sunt de acord cu faina alba asa a la long, asadar am combinat cu neagra.






Mod de preparare:
Intr-un vas se cerne faina, cacao,  bicarbonatul de sodiu și se amestecă energic.
Intr-un alt vas încăpător se pun ouale si zaharul și cu ajutorul unui tel preț de 2 minute bateți energic, după care adaugati restul ingredientelor, (smântână, uleiul....) pe rand, omogenizand după fiecare, ultima data amestecul din faina, cacao si bicarbonat.
Intr-o tava care sa nu depășească 24-26 cm tapetata cu hârtie de copt si unsa cu unt, se pune jumătate din compoziție apoi bananele întregi și apoi restul de compoziție.

Coacere cuptor: preîncălzit la 160 de grade C, până trece testul scobitorii sus jos fara ventilație.
Eu in SlowCooker am făcut-o.

Timp estimat 2 h și 20 când am scos eu dar repet e relativă treabă, am mai ridicat capacul am testat...
După coacere, 5 minute repaus, apoi cu ajutorul unei linguri creați buzunare dese și umpleți cu sos, inclusiv pe suprafața ei.

Comentarii

Postări populare