Pizza cu pui si legume



Geniale tavile alea,da exista si un minus dar nu ma deranjeaza personal, era de asteptat:cele de jos se coc mai repede. Tavile le am uns din abundenta cu ulei masline, jessus ce blat, de asemeni blatul il puteti intinde pe un pat de malai+faina (predomina malaiul)
Aluat de pizza framantat la masina de paine cu unt, ou, oregano, busuioc.
##ceamaibunapizza"
                                                In poza de mai sus  Pizza cu pui si legume


Toppinguri folosite: somon afumat, ciuperci, baby spanac, ardei capia, ceapa rosie, mozzarella, rosii cherry


Deci las reteta, sigur ca, in functie  de marimea oalelor, poate suferi modificari  in gramaje, evident si faina.

Ingrediente aluat
  • 700 gr faina.
  • 1 plic si jumatate drojdie uscata / 30 gr drojdie proaspata dizolvata ca aici
  • 2 oua
  • 320 ml apa calda sau lapte cald
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura plina miere (vorbesc de lingura inox, nu cea a masinii)
  • 2 linguri full unt la temperatura camerei, alsan pentru  cei cu aplv sau untura
  • oregano si busuioc cat doriti dar zic sa puneti.
Mod de prepaprare
 
In ordinea pe care o stiti valabila pentru masinile de paine, program aluat sau pizza, pentru fiecare tava am folosit 220-250 gr aluat intins cu sucitorul pe masa cu ulei, tava unsa si ea generos, da generos sa fie.
Toppinguri la alegere, am scris in postare ce am folosit.

Tips: NU FOLOSITI sos pastreaza umiditate blatului,toate legumele vor fi spalate uscate tot din acelasi motiv.
Se va coace la temp maxima a cuptorului astfel legumele nu se vor fleoscai (da asta-i cuvantul) si isi vor pastra proprietatile si culoriile, exact ca in poza, nici apa in pizza nu va fi)
Blatul este gata cand s-a maronit pe margini (vezi poza)

Aluatul trebuie sa fie usor lipicios dar sa nu ramana pe cuva masinii, ridicati capacul si evaluati,aerat.

Pun mozzarella deasupra cat sa le tina.


Așa arată aluatul după frământare, dospire, lăsat să se relaxeze (nu se mai strânge la întindere)
După ce dospește blatul inclusiv, apoi întinzi adaugi topping-uri și bagi la cuptor, 200 grade pentru 10-15 minute blatul, .fara ventilație, coacere sus jos
Asa arata gata coapta.

Comentarii

Postări populare