Baghete



Se coc cu apa in cuptor, subt tava, tot timpul.
Asa nu mai iese coaja tare.

Puteți folosi rețetă de chifle fara probleme
Lichid poate fi :
  • lapte
  • apa+bors
  • apa
sau cum am scris
  • apa in care au fiert cartofii
In general baghetele ies tari, am copt cu vas apa dedesubt evident pe toată durata coacerii, datorita faptului că tava este perforata.

Ingrediente pentru baghete:
  • 250 ml lapte
  • 125 ml apă
  • 55ml unt/ulei masline 
  • 700 g făină albă
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 lingura plina miere
  • 5 g sare
  • 1 ou mare
Mod de preparare:
Faina se cerne, se amesteca cu drojdia, se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor, se framanta bine (la masina de paine, la robot, la manivela, la ce vreti), se lasa la dospit 1 h apoi se formeaza.

Se pun in tava (sau SlowCooker fara probleme), se cresteaza, se ung cu ou batut si se mai lasa la dospit 20 minute, presarati seminte de susan, mac, in , floarea soarelui.
La cuptor pana se rumenesc si imediat dupa ce scoateti tava,  un prosop bumbac peste ele 20 minute sa se inmoaie coaja.




 


Comentarii

Postări populare