Chifle pufoase in sos
Ingrediente:
- 200 ml lapte /pentru aplv ovăz
- 200 ml apa
- 2 oua
- 2 lingurițe miere/1,5 zahar
- 1/4 linguriță sare
- 3 linguri ulei măsline
- 720 gr faina 650 (atenție dacă folositi tip 000, trebuie ajustata cantitatea de lichid cu 50 ml)
- 1 plic și jumătate drojdie uscata (plicul 7 gr)
- 100 gr unt (la temperatura camerei obligatoriu), poate fi înlocuit cu ulei (80 ml)
Pentru sos:
- 1 cutie Philadelphia (pentru aplv Simply v)
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- 50 ml lapte
TOATE INGREDIENTELE LA TEMPERATURA CAMEREI, FARA EXCEPTIE.
In mașină de pâine frământați ai dospiți aluatul.
Se pun in ordinea deja știută: lichide, ultima dată faina și drojdia.
Aluatul repet, trebuie sa fie lipicios, atingeți cu degetul in timpul frământării (după 10-15 minute de la începerea programului).
Când
este gata, ungeti masa cu ulei la fel și mâinile, scoateți aluatul și
împărțiți în câte bile doriți (preferabil sa nu depășească 88 grame).
In
tava tapetata cu hârtie copt se așează chiflele cu distanta de 1 cm
intre ele, acoperiți tava cu un prosop curat și așteptați încă 10-15 minute.
Între timp, pregătiți sosul:
Bateți ouale lejer, adăugați apoi restul ingredientelor.
Omogenizați foarte bine.
Turnați totul ușor peste chifle (distribuiți in mod egal).
Cuptor sa fiepreîncălzit la 180 de grade C, coacere sus jos fara ventilație .
Când s-au rumenit puțin, reduceți temperatura la 150 grade C.
Sa va fie cu folos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu