Paine rustica, fara framantare, cu masline


Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • sare (dupa gustul fiecaruia)
  • 1 lingura plina miere
  • 2 linguri unt la temperatura camerei sau 20 ml ulei
  • masline taiate felii (cat se doreste)
  • 370 ml apa calda
  • mix seminte
 
Mod de preparare:
Am pus totul in masina de paine si am lasat pana s-a omogenizat totul, nu mai mult.
Se scoate aluatul intr-un vas, se acopera bine si se lasa la dospit 2h intr-un loc cald.
Se scoate aluatul pe masa infainata si i se da o forma rotunda.
Se coace in vas cu capac 
  • la 220 de grade C primele 40 de minute, 
  • apoi 180 de grade C pana se rumeneste deasupra, de data aceasta fara capac.
 
NOTA:cu 30 de minute inainte de a forma painea, se preincazeste cuptorul la temperatura maxima cu oala in el.

 


Comentarii

Postări populare