Paine rustica, fara framantare, cu masline
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 7 gr drojdie uscata
- sare (dupa gustul fiecaruia)
- 1 lingura plina miere
- 2 linguri unt la temperatura camerei sau 20 ml ulei
- masline taiate felii (cat se doreste)
- 370 ml apa calda
- mix seminte
Mod de preparare:
Am pus totul in masina de paine si am lasat pana s-a omogenizat totul, nu mai mult.
Se scoate aluatul intr-un vas, se acopera bine si se lasa la dospit 2h intr-un loc cald.
Se scoate aluatul pe masa infainata si i se da o forma rotunda.
Se
coace in vas cu capac
- la 220 de grade C primele 40 de minute,
- apoi 180 de grade C pana se rumeneste deasupra, de data aceasta fara capac.
NOTA:cu 30 de minute inainte de a forma painea, se preincazeste cuptorul la temperatura maxima cu oala in el.
Comentarii
Trimiteți un comentariu