Paine in trei culori
Ingrediente paine in trei culori:
Pentru aluat verde:
- 300 gr faina tip 650
- 150 ml lapte ovaz Isola bio sau apa CALDA (laptele tot cald)
- 5 gr drojdie uscata
- 1 lingurita miere
- 2 legaturi patrunjel
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri rase seminte floarea soarelui crude
Mod de preparare:
Faina
se cerne, se amesteca cu drojdia uscata si semintele, se face o
adancitura in mijloc se adauga mierea, uleiul si laptele cald blendat
impreuna cu patrunjelul (bine de tot) , se framanta 10 minute
aluatul, aproape de final se adauga sarea, se acopera si se lasa la dospit 50 minute.
Pentru aluat rosu:
- 300 gr faina tip 650
- 1 ardei gras rosu mare
- 5 gr drojdie uscata
- 1 praf sare
- 1 lingurita miere
- 100 ml lapte ovaz sau apa CALDA
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri rase seminte de floarea soarelui
Pentru aluat galben:
- 300 gr faina tip 650
- 150 ml lapte ovaz sau apa CALDA
- 2 lingurite turmeric
- 5 gr drojdie uscata
- 1 lingurita miere
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri rase seminte floarea soarelui crude
Mod de preparare:
Faina se cerne, se amesteca cu turmericul, drojdia si semintele urmand pasii de mai sus.
Dupa
dospire, fiecare aluat se imparte in doua parti egale,
Pe blatul de lucru
uns cu ulei se intinde cu mana cate o jumatate din fiecare culoare, se
suprapun se ruleaza (sul), atentie nu rulati strans.
Se procedeaza la fel
si cu celelalte trei jumatati.
Se pun painile astfel formate in tavi
chec/cozonac tapetate cu hartie de copt.
Se mai lasa la dospit inca 15 minute acoperite.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C 50 minute.
Imediat dupa, se ung cu apa rece.
Se scot pe gratar, se lasa la racit.
La mine nu prea au mai apucat, sper ca nu s-a lipit coca de mate.
Merita tot efortul, greu nu este, doar timp ceva mai mult.
Rezulta doua paini.
Caldura sa aveti la preparare cat si la dospire.
Dati drumul la cuptor cand va apucati si acolo lucrati.
Se poate folosi lapte vaca fara probleme.
Comentarii
Trimiteți un comentariu