Chifle cu rozmarin si usturoi
Ingrediente chifle cu rozmarin si usturoi:
- 250 ml lapte
- 125 ml apa
- 55 ml unt/ulei de masline
- 700gr faina
- 10gr drojdie uscata
- 1 lingura plina cu miere
- 5gr sare fina
- 1 ou mare
Mod de preparare:
In laptele fierbinteeeee am infuzat pentru 30 minute 1 capatana de usturoi pisata, apoi am strecurat.
In laptele fierbinteeeee am infuzat pentru 30 minute 1 capatana de usturoi pisata, apoi am strecurat.
Faina
se cerne se amesteca cu drojdia si rozmarinul, se face o adancitura in mijloc si se
adauga restul ingredientelor, se framanta bine (la masina de paine, la
robot, la manivela, la ce vreti).
Se
lasa la dospit 1 h apoi se formeaza chiflele, 8 bucati in cazul in care
le folositi la hamburgeri, 12 bucati in cazul celor simple.
Cand au fost gata chiflele dospite le-am oparit in apa cu 1 lingurita bicarbonat (apa sa fie clocotita) 5 secunde apoi am scurs.
Cand au fost gata chiflele dospite le-am oparit in apa cu 1 lingurita bicarbonat (apa sa fie clocotita) 5 secunde apoi am scurs.
Se pun in tava (sau SlowCooker fara probleme), se cresteaza, se ung cu ou batut, se presara sare grunjoasa. si se mai lasa la dospit 20 minute.
La cuptor pana se rumenesc si imediat dupa, un prosop de bumbac peste ele 20 minute sa se inmoaie coaja.
Timp estimat : 2 h high, cu prosop absorbant
Comentarii
Trimiteți un comentariu