Minicozonaci - Strutocamile



Spuneti-le cum vreti, gogosi, mini cozonac, sunt senzatie,
Framantate la masina de paine, coapte in forma de briose, rapid si fara batai de cap.
Asteptam nutella si frisca sa le scaldam.
Merg umplute cu crema vanilie, dulceata etc.

Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 8 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri miere
  • coaja rasa de la o portocala netratata
  • coaja rasa de la o lămâie netratata
  • 4 galbenuse
  • 250 ml lapte cald (in cazul meu lapte ovaz/migdale)
  • 1/4 linguriță sare
  • 4 linguri ulei
  • 80 g ulei cocos dezodorizat in stare lichefiata (sau 80 unt la temp camerei)
  • 10 g drojdie uscata Dr.Oetker
+
  • 1 ou pentru uns briosele
Mod de prepare:
Se pun in masina de paine in ordinea pe care o stiti, program framantare si dospire, apoi pe masa usor unsa cu ulei formati bile de 83-85 gr fiecare.
Puneti in forma de briose, lasati 10-15 minute la dospit si apoi ungeti cu ou batut.
La cuptor preincalzit 160 de grade C, fara ventilație pana se rumenesc bine.
Formele de silicon sunt cele mai bune.





Comentarii

Postări populare