Paine impletita



Ingrediente paine impletita:
  • 1 kg faina tip 650
  • 25 gr drojdie proaspata activata ca aici  sau doua plicuri uscata (aceasta se amesteca direct cu faina, nu necesita dizolvare, atentie insa sa fie specificat acest aspect pe plic)
  • 400-500 ml lapte, in prima faza 400 vedeti cum se comporta aluatul si daca mai cere mai adaugati.
  • 100 ml ulei floarea soarelui sau masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri seminte chia macinate
Pentru uns:
  • 4 linguri lapte vegetal
  • 4 linguri ulei dovleac
  • seminte de susan.
Mod de preparare:
Incalzim laptele, adaugam drojdia si lingurita de zahar, lasam acoperit 10 minute pentru activarea drojdiei.
Cernem faina, amestecam cu sarea, facem o gropita in mijloc, adaugam semintele de chia, laptele        ( dupa scurgerea celor 10 min) si incepem sa framantam aluatul, adaugand ulei cate putin,
20 de minute framantam.
Lasam la dospit 1 h.
Impartim aluatul in doua parti egale, apoi fiecare parte in alte trei, formam suluri, impletim, punem in tava, se poate si in cele de cozonaci si mai lasam la dospit inca 30 minute.
Ungem painea cu cele mentionate mai sus, presaram susan si coacem astfel: 
NEAPARAT IN PRIMELE 10 MINUTE CUPTORUL LA MAXIM,
Apoi 170 grade pana se rumeneste frumos,inca 35-40 minute,treapta din mijloc.
Nu se deschide cuptorul in primele 20 minute,
Toate ingredientele la temperatura camerei.
Caldura MULTAAAAA,adica va inchideti in bucatarie cu cuptorul pornit😄 .
Aluatul se dospeste intr-un loc cald fara curenti de aer.


Comentarii

Postări populare