Paine impletita
Ingrediente paine impletita:
- 1 kg faina tip 650
- 25 gr drojdie proaspata activata ca aici sau doua plicuri uscata (aceasta se amesteca direct cu faina, nu necesita dizolvare, atentie insa sa fie specificat acest aspect pe plic)
- 400-500 ml lapte, in prima faza 400 vedeti cum se comporta aluatul si daca mai cere mai adaugati.
- 100 ml ulei floarea soarelui sau masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri seminte chia macinate
Pentru uns:
- 4 linguri lapte vegetal
- 4 linguri ulei dovleac
- seminte de susan.
Mod de preparare:
Incalzim
laptele, adaugam drojdia si lingurita de zahar, lasam acoperit 10 minute
pentru activarea drojdiei.
Cernem faina, amestecam cu sarea, facem o gropita in
mijloc, adaugam semintele de chia, laptele ( dupa scurgerea celor 10
min) si incepem sa framantam aluatul, adaugand ulei cate putin,
20 de
minute framantam.
Lasam la dospit 1 h.
Impartim aluatul in doua parti
egale, apoi fiecare parte in alte trei, formam suluri, impletim, punem in
tava, se poate si in cele de cozonaci si mai lasam la dospit inca 30
minute.
Ungem painea cu cele mentionate mai sus, presaram susan si coacem
astfel:
NEAPARAT IN PRIMELE 10 MINUTE CUPTORUL LA MAXIM,
Apoi 170 grade
pana se rumeneste frumos,inca 35-40 minute,treapta din mijloc.
Nu se
deschide cuptorul in primele 20 minute,
Toate ingredientele la temperatura
camerei.
Caldura MULTAAAAA,adica va inchideti in bucatarie cu cuptorul pornit .
Aluatul se dospeste intr-un loc cald fara curenti de aer.
Comentarii
Trimiteți un comentariu