Chifle hamburger




 

Ingrediente chifle hamburger:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata sau 25gr drojdie proaspata activata ca aici
  • 300 ml lapte ovaz eu, sau orice pseudocereala
  • 1 lingurita miere/zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou sau 2 galbenusuri DOAR Pentru CINE TOLEREAZA
  • 40 ml ulei masline,ideal era margarina vegetala topita
  • seminte de susan pentru presarat
Mod de preparare:
Faina cernuta se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga oul/galbenusurile, apoi laptele in care s-a dizolvat mierea/zaharul.
Se framanta pana se incorporeaza faina, apoi se adauga treptat grasimea.
Se continua framantarea inca 10-15 minute. 
Se lasa la dospit 1 h intr-un loc cald, fara curenti de aer, cu vasul acoperit.
Dupa care se rastoarna aluatul pe masa de lucru si se imparte fix in 5 parti egale, formandu-se chiflele.

Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt se aseaza cele 5 chifle cu mica distanta intre ele (vor mai creste), se mai lasa la dospit inca 30 minute, se ung cu ulei si lapte sau galbenus cu lapte, se presara susanul si se coc la 170 grade C in cuptorul preincalzit timp de 35-40 minute in functie de cuptor, cu un vas cu apa pe fundul cuptorului.

Reteta 2017.

Comentarii

Postări populare