Briose cu branza dulce si dulceata
- 3 linguri smântână fermentata
- 1 cutie brânză (covalact cu ambalaj roșu) 200 gr
- extract vanilie
- scortisoara
- coaja de la o lamaie
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri ulei sau unt topit
- 2 oua
- 2 linguri miere(in funcție de dulceața pe care o folosiți )
-faina (cat sa obțineți textura aluatului se chec)nu am avut timp sa cântăresc,mă invadau teroriștii)
Mod de preparare
Cu
ajutorul unui tel se bat ouăle lejer, se adaugă smântâna, brânză și se
amesteca energic apoi restul ingredientelor, ultima dată faina si praful de copt
cernute.
In formele de brioșă se pun in straturi o linguriță aluat una dulceață și ultima tot aluat.
Brioșa va umple 3/4 din forma.
Cuptor preîncălzit 160 grade coacere sus jos fara ventilație
Se servesc simple sau cu smântână și dulceață.
Comentarii
Trimiteți un comentariu