Paine cu aluat oparit pan brioche


Pentru aluat opărit:
  • 60 de grame faina
  • 360 ml apa
Se amesteca energic și se pun pe foc amestecând continuu până se îngroașă și încă 1 minut după, se acoperă și se lasă la răcit (caldut se folosește).
Am testat și cu ea la frigider 6 h, nu m-a dat pe spate deci nu recomand.

In cuva mașinii punem:
  • 400 ml lapte cald (apa, lapte vegetal ovăz)
  • o priza, doua de sare
  • 1 lingura miere plina /zahar ce doriti
  • 60 ml ulei
  • aluatul opărit
  • 1 kg faina tip 650
  • 2 plicuri drojdie uscata sau 50 gr drojdie proaspata activata ca aici 
Mod de preparare:
Program frământare dospire numai că:
dupa 10 minute de când a început să frământe am turnat ulei in 4 transe (cate 2 linguri la fiecare transa).
Nu am dospit in cuva deci nu am lăsat să termine programul deoarece nu avea loc, așadar am mutat aluatul in alt vas și am lăsat la dospit până și-a dublat volumul.

Pe masa unsa cu ulei inclusiv mâinile, se formează bile de aluat pe care le întindem (pe rand) cu palmele, (atenție nu prea subțire), apoi rulați efectiv cu podul palmei. Rezulta un mini sul, capetele se introduc dedesubt (va forma o mini bagheta).

Se așează în tavă tapetată cu hârtie copt exact că în poză una langa alta (in tăvile mele au încăput cate 5 dar diferă în functie de tava voastră și de mărimea pe care o faceți.
Le-am uns cu ou bătut+1 lingura de smântână grasă, le-am presărat seminte, si am lăsat la dospit încă 25 minute.
Se coc la 160 grade C , sus jos fara ventilație eu.
Aluatul trebuie sa fie lipicios dar să puteți lucra cu el.

Pentru că am făcut dintr-un kg de faina, am ajutat puțin mașina cu o spatula din silicon până s-a incorporat faina un pic.
Daca faceți mai puțin totul la jumătate.
Masina mea de paine este


Nu va apucați dacă aveți întrebări...
Dacă folosiți alt tip de faina, cantitatea de lichid se modifică.


Comentarii

Postări populare