Mini pascute
Pentru că nu am vrut sa am o masa de brânză și una de aluat, am făcut mini pascute.
Se desprind "foaie cu foaie"de o pufosenie ......
In loc de brânză dulce se poate folosi ricotta.
Atașez și aluatul:acesta trebuie sa fie fin.
Ingrediente aluat:
- 200 ml lapte călduț
- 150 gr de zahăr
- 1 ou+5 galbenuse
- 1 iaurt (150 gr grecesc sau napolact smântânos sau 1 smântână cu 20% grasime
- 1 praf de sare
- 100 ml ulei
- 70 ml borș cald (am folosit borș cu scorțișoară)
- 100 gr de unt la temperatura camerei -coaja de la 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici
- 820 gr faina pentru cozonac
- 50 gr drojdie proaspătă activata ca aici (sau 2 pliculețe drojdie uscata ce nu necesita dizolvare)
- coaja de la o portocala
- 1 pastaie vanilie
Umplutura
ceva mai atipica dar mult mai buna zic eu compusa din:
- brânză de vaci
- lapte in care am topit unt
- merișoare
- smântână
- coaja lămâie
- vanilie extract
- ou
- BISCUTI măcinați (asta in loc de grisul banal)
Mod de preparare:
In
cuva mașinii, in ordinea lichide+solide, cu mențiunea că ouăle se vor
mixa cu zaharul până își dublează volumul.
Programul ales la masina este cel de frământare dospire.
După ce a terminat de frământat am mai lăsat 10 minute, apoi am scos aluatul, am transferat in alt vas și l-am lăsat la dospit.
După
dospire se împarte aluatul in 3 părți egale, fiecare parte se întinde
apoi se adaugă umplutura având grijă ca o margine să rămână fără, vreo
două degete.
Se rulează
(rulada/sul) cât puteți de strâns.
Se taie apoi rondele de doua degete
grosime, se așează în tavă una langa alta fara spatiu. Se lasă la dospit
10 minute.
Se ung cu: ou bătut +smântână,.
Se introduce tava la cuptor preîncălzit, la 160
grade C, coacere sus jos fara ventilație.
Comentarii
Trimiteți un comentariu