Mini pascute




Pentru că nu am vrut sa am o masa de brânză și una de aluat, am făcut mini pascute.
Se desprind "foaie cu foaie"de o pufosenie ......
In loc de brânză dulce se poate folosi ricotta.

Atașez și aluatul:acesta trebuie sa fie fin.
Ingrediente aluat:
  • 200 ml lapte călduț
  • 150 gr de zahăr
  • 1 ou+5 galbenuse
  • 1 iaurt (150 gr grecesc sau napolact smântânos sau 1 smântână cu 20% grasime
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 70 ml borș cald (am folosit borș cu scorțișoară)
  • 100 gr de unt la temperatura camerei -coaja de la 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici
  • 820 gr faina pentru cozonac
  • 50 gr drojdie proaspătă activata ca aici (sau 2 pliculețe drojdie uscata ce nu necesita dizolvare)
  • coaja de la o portocala
  • 1 pastaie vanilie 
 Umplutura ceva mai atipica dar mult mai buna zic eu compusa din:
  • brânză de vaci
  • lapte in care am topit unt
  • merișoare
  • smântână
  • coaja lămâie
  • vanilie extract
  • ou
  • BISCUTI măcinați (asta in loc de grisul banal)
Mod de preparare:
In cuva mașinii, in ordinea lichide+solide, cu mențiunea că ouăle se vor mixa cu zaharul până își dublează volumul.
Programul ales la masina este cel de frământare dospire.
După ce a terminat de frământat am mai lăsat 10 minute, apoi am scos aluatul, am transferat in alt vas și l-am lăsat la dospit.
După dospire se împarte aluatul in 3 părți egale, fiecare parte se întinde apoi se adaugă umplutura având grijă ca o margine să rămână fără, vreo două degete.
 
Se rulează (rulada/sul) cât puteți de strâns. 
Se taie apoi rondele de doua degete grosime, se așează în tavă una langa alta fara spatiu. Se lasă la dospit 10 minute.
Se ung cu: ou bătut +smântână,.
Se introduce tava la cuptor preîncălzit, la 160 grade C,  coacere sus jos fara ventilație.







Comentarii

Postări populare