Paine cu bors


 
Ingrediente
  • 200 ml bors (Olympia) cald
  • 300 ml apa calda
  • 1 kg faina tip 650
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri pline cu miere
  • 60 ml ulei
  • 50 gr drojdie proaspătă(dizolvata in prealabil ca aici 
Mod de preparare :
Ordinea ingredientelor  în mașina de pâine lichide+faina cernuta+drojdie).
Program doar frământare.
Am ajutat mașina cu o spatula, caci faina afânată greu o lua.
Când toate au fost incorporate, am adăugat din nou ulei in doua transe, cate 15 ml odată, am lăsat să se incorporeze, apoi a doua transa.
Când a terminat de frământat, am scos aluatul intr-un vas mare uns cu ulei, l-am trântit de doua ori, i-am dat forma rotunda apoi acoperit, lăsat la dospit până și-a dublat volumul.


Pe masa unsa am scos aluatul, l-am împărțit în 8 bucăți egale și am format (mini pâinici) așezate în tavă tapetată cu hârtie de copt cate 4 (in tava ), unse cu ulei apoi dospire 20 minute.
Cuptor preîncălzit la 200 de grade C, copt 10 minute la aceasta temperatura, ulterior coborât la 160 de grade C până la final.
Când au fost gata, cub de gheata "unse" sau pensulate cu apa rece rece.
Imediat pe grătar la răcit.
SA NU CUMVA SA FOLOSITI MIERE ZAHARISITA.
COACERE SUS JOS FARA VENTILATIE.










Comentarii

Postări populare