Paine cu bors
Ingrediente
- 200 ml bors (Olympia) cald
- 300 ml apa calda
- 1 kg faina tip 650
- 1 linguriță sare
- 2 linguri pline cu miere
- 60 ml ulei
- 50 gr drojdie proaspătă(dizolvata in prealabil ca aici
Mod de preparare :
Ordinea ingredientelor în mașina de pâine lichide+faina cernuta+drojdie).
Program doar frământare.
Am
ajutat mașina cu o spatula, caci faina afânată greu o lua.
Când toate au
fost incorporate, am adăugat din nou ulei in doua transe, cate 15 ml
odată, am lăsat să se incorporeze, apoi a doua transa.
Când
a terminat de frământat, am scos aluatul intr-un vas mare uns cu
ulei, l-am trântit de doua ori, i-am dat forma rotunda apoi acoperit, lăsat
la dospit până și-a dublat volumul.
Pe
masa unsa am scos aluatul, l-am împărțit în 8 bucăți egale și am format
(mini pâinici) așezate în tavă tapetată cu hârtie de copt cate 4 (in
tava ), unse cu ulei apoi dospire 20 minute.
Cuptor preîncălzit la 200 de grade C, copt 10 minute la aceasta temperatura, ulterior coborât la 160 de grade C până la final.
Când au fost gata, cub de gheata "unse" sau pensulate cu apa rece rece.
Imediat pe grătar la răcit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu