Cornuri cu unt simple
Nu cred că pot să redau pufosenia!
Nu au nevoie de nici o umplutura.
Merg de minune cu ceai, lapte, cafea, dar se pot folosi și pentru sandwich fara probleme.
Ingrediente:
- 500 gr faina 000
- 3 oua
- 1 pahar iaurt grecesc
- 200 ml lapte
- 25 gr drojdie proaspătă dizolvata in prealabil în 4-5 linguri lapte+1/2 linguriță zahăr, presărată faina acoperita până creste), ca aici .
- 6 linguri miere(doar 1 , daca folosiți pentru variante sărate, asta însemnând sandwich)
- 2 prafuri sare
- 100ml ulei
- 1 lingura unt la temperatura camerei
- 4 linguri de ulei in plus (vedeți mai jos când se adaugă)
Pentru uns foile:
- 1/4 pachet unt topit la bain marin
Pentru uns cornurile:
- 1 ou bătut
- 1 lingura smântână
In ordinea mașinii: lichide+solide, ultima dată drojdia dizolvata, program frământare+dospire.
In momentul in care s-a înglobat toată faina, se adaugă 4 linguri de ulei, cate 1 per transa.
Aluatul trebuie sa fie fin, nelipicios, moale.
Urmăriți aluatul in timp ce mașina frământă și dacă mai cere faina adăugați treptat.
Mod de preparare :
Se
scoate aluatul și se împarte în 4-5 bile egale.
ATENTIE (folosiți cantar
sa stabiliti gramajul fiecărei bile, sau cântăriți aluatul tot apoi
împărțiți la 4 sau la 5 și va da gr/bila.
Se lasă 3-4 minute pe masa
bilele, apoi se întind (nu foarte subțire, se ung cu unt topit (ultima foaie
nu) și se suprapun.
Din
nou la odihnit 5 minute, apoi cu sucitorul întindeți totul grosime 1
cm. taiati triunghiuri crestați la bază și rulați trăgând de aluat ușor.
Se așează în tavă lăsat la dospit 10 minute, se ung și se introduc la cuptor preîncălzit 160 grade C fara ventilație coacere sus-jos.
Pudrați sau nu cu zahar pudra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu