Cornuri cu unt simple



Nu cred că pot să redau pufosenia!
Nu au nevoie de nici o umplutura.
Merg de minune cu ceai, lapte, cafea, dar se pot folosi și pentru sandwich fara probleme.

Ingrediente:
  • 500 gr faina 000
  • 3 oua
  • 1 pahar iaurt grecesc
  • 200 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspătă dizolvata in prealabil în 4-5 linguri lapte+1/2 linguriță zahăr, presărată faina acoperita până creste), ca aici .
  • 6 linguri miere(doar 1 , daca folosiți pentru variante sărate, asta însemnând sandwich)
  • 2 prafuri sare
  • 100ml ulei
  • 1 lingura unt la temperatura camerei
  • 4 linguri de ulei in plus (vedeți mai jos când se adaugă)
Pentru uns foile:
  • 1/4 pachet unt topit la bain marin
Pentru uns cornurile:
  • 1 ou bătut
  • 1 lingura smântână
In ordinea mașinii:  lichide+solide, ultima dată drojdia dizolvata, program frământare+dospire.
In momentul in care s-a înglobat toată faina, se adaugă 4 linguri de ulei, cate 1 per transa.
Aluatul trebuie sa fie fin, nelipicios, moale.
Urmăriți aluatul in timp ce mașina frământă și dacă mai cere faina adăugați treptat.

Mod de preparare :

Se scoate aluatul și se împarte în 4-5 bile egale.
ATENTIE (folosiți cantar sa stabiliti gramajul fiecărei bile, sau cântăriți aluatul tot apoi împărțiți la 4 sau la 5 și va da gr/bila.
Se lasă 3-4 minute pe masa bilele, apoi se întind (nu foarte subțire, se ung cu unt topit (ultima foaie nu) și se suprapun.
Din nou la odihnit 5 minute, apoi cu sucitorul întindeți totul grosime 1 cm. taiati triunghiuri crestați la bază și rulați trăgând de aluat ușor.
Se așează în tavă lăsat la dospit 10 minute, se ung și se introduc la cuptor preîncălzit 160 grade C fara ventilație coacere sus-jos.
Pudrați sau nu cu zahar pudra.





Comentarii

Postări populare