Paine cu cartofi albi si faina alba
Aceasta este reteta pentru paine cu cartofi albi si faina alba:
Ingrediente paine cu cartofi:
- 1 kg faina tip 650
- 25 gr drojdie proaspata
- 2 lingurite sare
- 3 linguri ulei incins.
- 1 lingurita zahar pentru activare drojdie
- 500 gr cartofi fierti
- 350 ml lapte ovaz
- 50 ml ulei de masline
- 3 linguri seminte chia macinate
Pentru uns:
- lapte vegetal +ulei
- galbenus+ lapte vegetal
Mod de preparare:
Cartofii
se curata, se fierb in apa cu 1 lingurita sare, se scurg de apa, se
mixeaza/blendeaza impreuna cu 350 ml lapte ovaz si cele 3 linguri ulei
incins.cat mai bine posibil,se lasa la racit.
Drojdia se va dizolva
impreuna cu 4 linguri lapte vegetal +1 lingurita zahar, acoperit 10 minute. ca aici
Faina
se cerne, se amesteca cu 1 lingurita sare, se adauga drojdia
activata, piureul de cartofi, semintele macinate si se framanta.
Se toarna
uleiul treptat, se continua framantarea pentru 15 minute,(trantiti aluatul
de vas).
Rezulta un aluat fraged, fin, lipicios ce se transfera intr-un vas
uns cu ulei, se acopera.
Dospit 1h,intr- un loc cald dupa care cu mainile
unse se modeleaza in forma tavii in care se va coace ( aceasta din urma
tapetata cu hartie de copt), eu am folosit de tort.
Inca 20 minute la dospit
se unge dupa preferinta, se presara seminte mac/susan.
Se va coace cu vas apa
dedesubt astfel:
-230 grade primele 20 minute
-180 grade alte 20 minute
NU SE DESCHIDE USA CUPTORULUI IN PRIMELE 20'.
Evident in functie de cuptor urmariti sa nu se arda.
O paine extraordinara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu