Gogosi la cuptor - pentru cei cu aplv




Ingrediente:
  • 550 faina
  • 25 gr drojdie proaspata activata ca aici
  • 50 gr smantana cocos
  • 50 gr margarina vegetala, ulei cocos sau untura
  • 120 lapte cocos, sau migdale, ovaz
  • 50 gr zahar brut ( cat sa activam drojdia)
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 1 lingurita coaja portocala sau lamaie
  • 2 oua+1 galbenus SAU 5 galbenusuri
  • 3 gr sare
Pentru servire: dulceata, zahar pudra, miere, ciocolata.

Mod de preparare:
Se incalazeste laptele, se adauga zaharul si drojdia, se amesteca pana la dizolvarea acestora, se lasa deoparte 10 minute - am prezentat la activare drojdie.
Intr- un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea, se face o gropita in mijloc si se adauga: 
  • smantana,
  • margarina,
  • ouale respectiv galbenusurile,
  • vanilia,
  • coaja de portocala
  • laptele treptat ( dupa trecerea celor 10 minute).
Se framanta aluatul 20 de minute, dupa care se transfera intr-un alt vas uns cu ulei, dospit 1 h.
Dupa 1 h intindem aluatul pe masa infainata de 1 cm grosime, se decupeaza cu un pahar sau ce forma doriti, se mai lasa la dospit inca 30-40 minute.
Daca se coc- tava tapetata cu hartie de  copt 170 grade pana se rumenesc, se ung cu miere dupa, sau se prajesc in ulei incins, se pudreaza cu zahar pudra, sau se vor umple cu ce aveti placere.

Repet ca de fiecare data: ingredientele la temperatura camerei (absolut toate) si multa calduta la dospire, fara curenti de aer.
P.S- V-a rezulta un aluat lipicios( nu va speriati- in momentul in care va fi uns cu ulei atat el cat si vasul in care il transferati,va fi ok)


Se poate pune unt/ulei normal, iaurt in loc de smantana de cocos si lapte normal in loc de cel de cocos, eu am folosit cu lapte normal in rest am avut toate ingrediente, am sarit un galbenus de ou  si am pus merisoare deshidratate, dar tot au iesit super pufoase, atentie la cuptor nu dureaza mult pana se coc, cred ca 15minute maxim.


Comentarii

Postări populare