Chifle japoneze
De data aceasta unse cu ou
.....și 4 zile se mențin extraordinar de bine
prima data le-am facut asa
Pentru aluat opărit:
- 60 de grame faina+380 ml lapte se amesteca energic și se pun pe foc amestecând continuu până se îngroașă și încă 1 minut după, se acoperă și se lasă la răcit(caldut)se folosește.
In
cuva mașinii punem
- 370 ml apa calda,
- o priza, doua sare,
- 2 linguri miere,
- 20 ml ulei,
- 1 ou,
- aluatul opărit,
- 1 kg faina tip 650,
- 2 plicuri drojdie uscata sau 50 proaspătă dizolvata in prealabil ca aici
Program frământare dospire numai că:
-dupa 10 minute de când a început să frământe am turnat in transe 5 linguri de unt topit.
Nu
am dospit in cuva ,deci nu am lăsat să termine programul deoarece nu
avea loc, așadar am mutat aluatul in alt vas și am lăsat la dospit până și a
dublat volumul
Se formează
bile, fiecare bila se întinde pe dreptunghi cu sucitorul, se ung cu unt
topit apoi fiecare laterala se aduce la mijloc fara sa se suprapună,
presând ușor cu mâna după care se rulează sul.
Se așează în tavă tapetată cu hârtie de copt lăsând 1 deget distanta intre ele și încă o dospite de 15 minute.
Se ung cu ou bătut(din păcate eu am. uitat să-l scot de la frigider și nu l-am putut folosi).
Am
ales sa le ung cu puțin unt topit, sa cern faina peste ele și să le
crestez ca în poză, excesul de faina se scutura după coacere fara
probleme.
Se coc la 160 grade sus jos fara ventilație eu, cuptor preîncălzit.
Aluatul trebuie sa fie lipicios dar să puteți lucra cu el.
Pentru că am făcut dintr-un kg de faina, am ajutat puțin mașină cu o spatula silicon până s-a incorporat faina un pic.
Daca faceți mai puțin totul la jumătate.
Masina mea de paine este
Nu va apucați dacă aveți întrebări...
Dacă folosiți alt tip de faina, cantitatea de lichid se modifică.
Comentarii
Trimiteți un comentariu