Minibaghete pentru hot dog sau pulled pork


Minibaghetele se pot folosi pentru hot dog, pulled sau la orice doriti.
Extrem de pufoase.

Ingrediente minibaghete:
  • 400 ml lapte cald
  • 4 oua (la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei
  • 0,5 gr sare
  • 2 linguri miere (sau 1)
  • 800 gr faina.
  • 2 linguri seminte floarea soarelui(optional)
  • 40 gr drojdie proaspata (dizolvata in prealabil, vezi postarea  activare drojdie aici)

 Mod de preparare:
In cuva masinii de paine se pun lichidele, sarea, faina si ultima data drojdia) program framantare.
In momentul in care a terminat de framantat, opriti masina si scoateti aluatul intr-un vas incapator cu 4 linguri ulei in el .Aluatul este lipicios si moale, asa il lasati, il ungeti putin si la suprafata apoi folie alimentara si lasati pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe masa infainata si impartiti in 12 parti egale, apoi lasati 5 min sa se odihneasca.
Dupa ce au trecut cele 5 minute, cu podul palmelor intindeti sub forma de oval, nu foarte subtire, aduceti partile laterale spre "centru" si apasati usor apoi din nou doar ca de aceasta data inchideti folosind degetele(ca si cand ati sparge ceva)
Se pun in tava tapetata cu foaie de copt cu inchizatura in jos,la dospit inca 10-15 minute,se ung cu ou batut.
Cuptor preincalzit la 200 grade, coborat temperatura la 160 inainte sa le introduceti.
Coacere sus jos fara ventilatie, pana se rumenesc bine.

Va ajutati de faina, nu in exces ci doar in momentele cand aluatul se lipeste de maini si nu puteti modela.












 

Comentarii

Postări populare