Cozonac cu smantana pentru frisca- aluat strutocamile
Nu mai zic da?????
Se știe aluatul. (pst...cel de strutocamile)
Și încă ceva:înlocuiți laptele cu smântână pentru frișcă, nu faceți nimic în plus, doar îl turnați in cuva. Aceleasi cantități.
Pentru umplutura:
Coaceti nuca apoi măcinați grosier, va face diferența, amestecați-o cu cacao și zahăr tos.
Ungeți cozonacii fierbinți cu miere (după coacere) pentru estetică nu altceva:)).
Va rog sa modificati puțin cantitatea de lichid lapte/smântână in functie de faina folosita, Dobrogea pentru cozonac.
In cazul meu a intrat doar 210 ml smântână.
COACETI LA 160 DE GRADE C SUS JOS FARA VENTILATIE LA CELE ELECTRICE.
DACA AVETI CUPTOR FIGURANT (PE GAZ CARE ARDE,RAMANETI LA 150 DE GRADE)
##celmaibuncozonac##
Ingrediente:
DUBLATI, TRIPLATI CANTITATILE IN FUNCTIE DE NEVOI.
Mod de preparare:
Se pun in masina de paine in ordinea pe care o stiti, program framantare si dospire, apoi pe masa usor unsa cu ulei formati UN DREPTUNGHI, ADAUGATI UMPLUTURA.
Se știe aluatul. (pst...cel de strutocamile)
Și încă ceva:înlocuiți laptele cu smântână pentru frișcă, nu faceți nimic în plus, doar îl turnați in cuva. Aceleasi cantități.
Pentru umplutura:
Coaceti nuca apoi măcinați grosier, va face diferența, amestecați-o cu cacao și zahăr tos.
Ungeți cozonacii fierbinți cu miere (după coacere) pentru estetică nu altceva:)).
Va rog sa modificati puțin cantitatea de lichid lapte/smântână in functie de faina folosita, Dobrogea pentru cozonac.
In cazul meu a intrat doar 210 ml smântână.
COACETI LA 160 DE GRADE C SUS JOS FARA VENTILATIE LA CELE ELECTRICE.
DACA AVETI CUPTOR FIGURANT (PE GAZ CARE ARDE,RAMANETI LA 150 DE GRADE)
##celmaibuncozonac##
Ingrediente:
- 500 g faina
- 8 plicuri zahar vanilat
- 3 linguri miere
- coaja rasa de la o portocala netratata
- coaja rasa de la o lămâie netratata
- 4 galbenuse
- 210-250 ml lapte cald (in cazul meu lapte ovaz/migdale, lapte de vaca sau smantana frișcă (ultima varianta cea mai tare)
- 1/4 linguriță sare
- 4 linguri ulei
- 80 g ulei cocos dezodorizat in stare lichefiata (sau 80 unt la temperatura camerei)
- 10 g drojdie uscata Dr.Oetker sau 25gr drojdie proaspata dizolvata ca aici
- 1 ou pentru uns cozonacii
DUBLATI, TRIPLATI CANTITATILE IN FUNCTIE DE NEVOI.
Mod de preparare:
Se pun in masina de paine in ordinea pe care o stiti, program framantare si dospire, apoi pe masa usor unsa cu ulei formati UN DREPTUNGHI, ADAUGATI UMPLUTURA.
La umplutura de nuca nu pun deloc lichid.
Doar nucă coapta minim 250 grame, zahăr 200 gr și cacao daca știi că nu îți place multa te rezumi doar la 20-30 de grame.
Nuca coapta la cuptor, amestecat o dată grija mare sa nu se arda.
In cuptor zaharul se topește formând o delicioasa crema.
Albusul in cozonac nu are ce căuta în perspectiva mea. Intareste tot ce prinde.
Puneti in forma de cozonac, lasati 10-15 minute la dospit si apoi ungeti cu ou batut.
La cuptor preincalzit pana se rumenesc bine.
Nuca coapta la cuptor, amestecat o dată grija mare sa nu se arda.
In cuptor zaharul se topește formând o delicioasa crema.
Albusul in cozonac nu are ce căuta în perspectiva mea. Intareste tot ce prinde.
Puneti in forma de cozonac, lasati 10-15 minute la dospit si apoi ungeti cu ou batut.
La cuptor preincalzit pana se rumenesc bine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu