Prajitura cu mascarpone, capsuni, nutella, frisca si jeleu de capsuni
Ingrediente prajitura:
- 2 cutii mascarpone
- 1 plic zahar vanilat
- extract vanilie
- 3 oua
- 220 gr faina
- 3/4 plic praf de copt
- sos de capsuni ( sau lapte )
- capsuni cate vreti
- 1 lamaie
- 4 linguri nutella
- 150 ml frisca nebatuta
Mod de preparare:
Doua cutii de mascarpone (500 gr impreuna), se mixeaza cu un plic zahar vanilat (daca stiti ca nu adaugati nutella puneti mai mult zahar), extract vanilie si ouale, apoi se adauga faina (posibil sa ceara mai multa in functie de mascarponele pe care il folositi:difera enorm) si 3/4 plic praf de copt.
Mixati in continuare, apoi adaugati sos capsuni daca aveti, daca nu un pic de lapte, ideea este ca trebuie sa rezulte un aluat lejer, curgator.
Se adauga capsunile taiate dupa pofta si coaja de la 1 lamaie.
Separat se amesteca bine de tot nutella si frisca nebatuta (puteti pune si mai multa daca va place.
Montare:
Strat: compozitie mascarpone,
strat nutella
si ultimul mascarpone
prosop absorbant,
Timp estimat: 2h si 40 de minute, nu va speriati daca verificati, veti vedea o masa lichida, nu-i nici un fel de problema.
Nici un ingredient rece cand va apucati.
Servire:
Tot cu nutella, dupa racirea completa a prajiturii.
Pentru SlowCooker-ele mici injumatatiti totul.
Posibilitati coacere: direct in duraceramic, oricare alt vas rezistent apoi cu totul in sc (nu uitati apa pentru vas), foaie copt in SlowCooker, apoi compozitia
uns vasul cu unt si tapetat cu faina.
Comentarii
Trimiteți un comentariu