Negresa cu nuca si ciocolata
- 4 oua
- 150 ml lapte
- 250gr unt la temperatura camerei
- 150-200 gr zahar
- 1 ciocolata neagra (cover Nestle Noir)
- 50 gr cacao
- 1 ciocolata Milka cu lapte
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 150-200 gr nuci (NU LE MACINATI)
- 50gr stafide (rehidratate in apa)
- 210 gr faina
Va rog sa incercati cu 180-190gr faina in prima faza, in functie de marimea oualelor, dat fiind ca acestea difera.
Aluatul trebuie sa fie lejer, aerat, spumos, nu dens, greu, sper ca m-am facut inteleasa.
Aluatul trebuie sa fie lejer, aerat, spumos, nu dens, greu, sper ca m-am facut inteleasa.
Mod de preparare:
Untul se mixeaza cu zaharul 5 minute, apoi se adauga pe rand cate 1ou ( nu adaugati altul pana nu se incorporeaza anteriorul).
Apoi se adauga 50 gr ciocolata (care vreti Milka sau neagra) topita impreuna cu laptele pe baie de aburi).
Dupa care, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa, precum si restul ingredientelor uscate.
Nucile se zdrobesc in mana, stafidele scurse se adauga si ele si se omogenizeaza totul cu spatula.
Se pune totul in vasul SlowCooker - eu Duraceramic- uns cu unt, sau o alta forma de silicon care incape in sc, cu prosop absorbant.
Timp estimat: 2h high.
Restul de ciocolata se topeste cu 50 ml lapte si 30 gr unt pe baie de abur si imediat cum este gata negresa, se scoate pe un gratar, se inteapa cu un bat de frigaruie din aproape in aproape si se toarna toata ciocolata.
In acest mod e ciocolata si in interior.
Comentarii
Trimiteți un comentariu