Prajitura cu iaurt si caise, cu sos de capsuni si afine



Prajitura cu iaurt si caise, cu sos de capsuni si afine

Ingrediente :
  • 4 oua
  • 200 ml ulei cocos dezodorizat /sau unt topit
  • extract vanilie
  • 450 gr iaurt smântânos 10% grăsime (Napolact am folosit eu)
  • 250-300 gr faina cernuta (întâi incercati cu 250-270)
  • 1 plic praf de copt
  • 700-800 gr caise foarte bine coapte

Mod de preparare:

Se mixează ouăle la viteza mare până devin spumoase (ceva minute atenție), apoi se adaugă uleiul /untul treptat, iaurtul la fel continuând mixarea, vanilia.

Stop mixer.

Faina cernuta+praful de copt (aici fără mixer încorporați cu o spatula).

In vasul SlowCooker-ului eu am pus apa cat sa acopere fundul integral, apoi foaie copt pe care am uns-o cu ulei de cocos, am turnat compoziția și am pus feliile de caise tăiate felii subțiri. 


Timp estimat: 3 h high cu rotirea vasului de câteva ori. Prosop absorbant obligatoriu. Nu ridicați capacul.

Toate ingredientele la temperatura camerei obligatoriu.
Cantitățile sunt pentru SlowCooker-ul 5,7 l. 

Pentru cei ce folosesc zahar, acesta se mixează cu ouăle odată.

ALUATUL TREBUIE SA FIE CURGATOR CA CEL DE PANDISPAN, DACA ATI PUS PREA MULTA FAINA REGLATI CU LAPTE CALDUT SI INVERS MAI ADAUGATI FAINA.


Jeleu - sos- de capsuni si afine :
  • 150 gr afine
  • 150 gr capsuni
  • 100 gr zahar tos
  • 4 linguri de apa
Totul pe foc mediu 15 minute, dupa aceea lasat un pic la racit.
Apoi se trece prin sita deasa apasand cu lingura (destul de tare).
Se decoreaza prajitura dupa preferinte. 
Jeleul se poate face si dintr-un singur fruct, cum preferati.





Comentarii

Postări populare