Iahnie de fasole



N-am ciolane și cârnați, dar am multa verdeață, un strop de mentă, ardei copt și usturoi.
Daca aveam niste jumări.........of.


In primul rand contează organismul/toleranta fiecăruia.
In al doilea fasolea rând a fost pusă la hidratat 18 h, după care am aruncat apa și am dat-o in clocot de 3 ori de fiecare data schimbând apa (apa calda), abia apoi în SlowCooker. Nu am avut nici o problema.


Ingrediente:
  • 600-700 boabe fasole
  • 4 ardei capia
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • sos roșii+ardei copt(pasate)
  • foi dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat sau grăunți
  • legume deshidratate
  • apa cat sa o acopere (calda preferabil)
  • 1/2 linguriță menta pudra
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
Modul de preparare:
Fasolea spălată și lăsată la hidratat (la mine au fost 18 h), se aruncă apa și se clocotește de 3 ori schimbând de fiecare data apa (calda).
Legumele tăiate cuburi sotate în câteva linguri de ulei si 2 linguri apa (am folosit duraceramic).
După care vasul in baza, adăugat restul ingredientelor (totul de la început).


Timp estimat: setat 4 h high.
A fost gata mai devreme, nu este o regula depinde mult de fasole (noua,veche).

La final verdeață marar+pătrunjel.
Servit cu piper proaspat măcinat,usturoi granulat, ardei iute.


Comentarii

Postări populare