Ficatei in sos cu ceapa si ardei capia
Ingrediente ficatei:
- 500 gr ficat spalat/curatat
- 500 ml rosii pasate
- 5 cepe
- 2 ardei capia
- sare
- piper
- boia dulce
- busuioc
- cimbru
- legume deshidratate
- 1 legatura patrunjel
- 1/2 cana vin dulce optional
- 8 linguri ulei floarea soarelui presat la rece
- 6-7 graunti usturoi
- 2 cani apa
Mod de preparare:
Ficateii i-am dat in cateva clocote pe aragaz, apoi i-am pus intr-o sita deasa si sub jet de apa rece.
Separat am sotat ceapa taiata julien (pana a devenit translucida), dupa care am adaugat ardeii (tot julien) si usturoiul felii.
Le-am lasat si pe ele 10 minute, am stins dupa aceea cu vin si am lasat pana s-a evaporat alcoolul.
In vasul SlowCooker am pus sosul si condimentele, apa, ficateii si legumele sotate.
Timp estimat : 4 h high
La final patrunjelul tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu