Ficatei in sos cu ceapa si ardei capia



Nu sunt fan ficatei, darrrr am devenit.

Ingrediente ficatei:
  • 500 gr ficat spalat/curatat
  • 500 ml rosii pasate
  • 5 cepe
  • 2 ardei capia
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc
  • cimbru
  • legume deshidratate
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 cana vin dulce optional
  • 8 linguri ulei floarea soarelui presat la rece
  • 6-7 graunti usturoi
  • 2 cani apa

Mod de preparare:
Ficateii i-am dat in cateva clocote pe aragaz, apoi i-am pus intr-o sita deasa si sub jet de apa rece.
Separat am sotat ceapa taiata julien (pana a devenit translucida), dupa care am adaugat ardeii (tot julien) si usturoiul felii.

Le-am lasat si pe ele 10 minute, am stins dupa aceea cu vin si am lasat pana s-a evaporat alcoolul.
In vasul SlowCooker am pus
 sosul si condimentele, apa, ficateii si legumele sotate.


Timp estimat : 4 h high

La final patrunjelul tocat.

Servit cu mamaliga, tot la SlowCooker preparata, vezi reteta aici


Comentarii

Postări populare