Crema de zahar ars




Crema de zahar ars:
Ingrediente:
  • 1 litru lapte (se poate si cu lapte de cocos)
  • 8 oua
  • extract vanilie
  • 250 gr zahar pentru caramel
  • 120 gr zahar 
  • 1 praf de sare
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu praful de sare cateva minute, se adauga cele 150 gr zahar si vanilia, se continua mixarea pana zaharul s-a topit in totalitate, apoi se adauga laptele. Se lasa deoparte.

Separat se topesc cele 250 gr zahar, dupa care se rastoarna in vasul SlowCooker-ului (in cazul meu duraceramic, se tapeteaza si peretii acestuia rapid pentru a nu se inchega zaharul, apoi se adauga compozitia.

Timp estimat: 3 h high, cu prosop absorbant.

Va dati seama cand este gata in momentul in care incepe sa se dezlipeasca de pe margini, nu are voie sa fie lichida ci mai degraba gelatinoasa.
Pentru celelalte sc-uri preferabil sa folositi vas yena sau ceramica pentru compozitie si in vasul SlowCooker-ului obligatoriu apa pana la jumatatea celuilalt vas.
Repet obligatoriu.

Se lasa la racit complet apoi la rece pentru cateva ore.


Comentarii

Postări populare