Papanasi la SlowCooker



Primele trei lucruri esentiale in reteta asta si va rog sa le respectati:
1-se va folosi branza proaspata grasa minim 20 % grasime si 25 % ideal(mai ales in cazul celor ce nu vor putea folosi zahar sau oricare alt indulcitor, nu vrem papanasi acri).
2-se va folosi smantana fermentata minim 24% grasime.
3-SlowCooker-ul va merge in prealabil pe modul high 2h30' daca-i mai mult nu conteaza cu apa in el.

Ingrediente papanasi:
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • smantana fermentata cat de multa doriti (se adauga la SERVIRE, NU IN COMPOZITIE MARE ATENTIE)
  • dulceata cu sau fara zahar din ce fructe doriti 
  • 150 gr pesmet
  • 80 gr unt
  • 130 gr faina
  • 80gr gris
  • 3 pliculete zahar vanilat sau sirop curmale, artar sau nimic
  • vanilie obligatoriu 
  • lamaie coaja
  • 2 oua mici,
  • putina sare
  • scortisoara dupa gust
Mod de preparare:
Primul lucru : se topeste untul amestecand continuu sa nu se arda apoi se adauga pesmetul si se continua amestecarea la foc rapid pana pesmetul se schimba la culoare, dupa ce se opreste focul se adauga scortisoara.

Intr-un vas se amesteca urmatoarele: branza, ouale, zaharul vanilat sau indulcitorul, vanilia, coaja lamaie (merge si lime), grisul, faina.
Totul se amesteca ffff bine si cu mainile infainate se formeaza "mingi" de marimea dorita.

Cand ati terminat de format se pun in SlowCooker unde s-a adaugat un praf de sare.
Posibil sa se lipeasca de fundul SlowCooker-ului, nu-i problema, dupa 10 minute cu ajutorul unei palete/spatule de silicon le dezlipiti.

Timp estimat Se lasa 1 h la fiert tot pe modul high, dupa care se scot in tigaia cu pesmet, se tavalesc bine, dupa care se pun in farfurie si peste ei se toarna smantana si dulceata.

Papanasii se vor mari in volum si in acelasi timp devin pufosi, nu recomand sa aveti ingrediente reci.
Daca sesizati ca nu ii puteti modela sub nici o forma mai adaugati putina faina, dar atentie compozitia va fi una lipicioasa asa si trebuie.


Comentarii

Postări populare