Sutlac - desert turcesc sau mic dejun



Se poate și cu lapte vegetal.

In vas SlowCooker se pun: 
  • orez
  • un praf de sare
  • apă caldă
In  proporții 1orez : 3,5 apa

Timp estimat: 2,5 h high sau atât cât este necesar sa se fiarbă orezul, atenție nu trebuie aldente dar nici terci.
Am folosit SlowCooker cu vas ceramic.


In alt SlowCooker (duraceramic), am pus o compoziție din:

  • 1 litru lapte cald
  • extract vanilie
  • coaja de la 1 portocala netratata
  • 4 linguri miere (aici fiecare cat dorește sau zahar) 
  • 3 linguri rase amidon
  • 4-6 gălbenuse
Mod de preparare:
Gălbenușurile se freacă cu zahărul daca folosiți, se adaugă amidonul, extractul de vanilie, coaja de portocală și treptat laptele.
Toate astea intr-un vas înainte de a pune în SlowCooker.
Lăsat până începe să se îngroașe putin (compoziția sa nu mai fie lichida, am amestecat de 3 ori).
Când a fost gata am adăugat orezul nescurs, am amestecat bine, apoi în vase ceramica.
Intr-o tava cu apă și la cuptor preîncălzit 160 de grade C până se rumenesc deasupra.

Daca dispuneți de un singur SlowCooker,
compoziția cu lapte o preparați pe aragaz.

OREZUL FOLOSIT VA FACE DIFERENTA:
RISSO SCOTTI-COLOSAL SAU ARBORIO.

In concluzie un orez cremos.









Comentarii

Postări populare