Sutlac - desert turcesc sau mic dejun
In proporții 1orez : 3,5 apa
Timp estimat: 2,5 h high sau atât cât este necesar sa se fiarbă orezul, atenție nu trebuie aldente dar nici terci.
Am folosit SlowCooker cu vas ceramic.
In alt SlowCooker (duraceramic), am pus o compoziție din:
Gălbenușurile se freacă cu zahărul daca folosiți, se adaugă amidonul, extractul de vanilie, coaja de portocală și treptat laptele.
Toate astea intr-un vas înainte de a pune în SlowCooker.
Lăsat până începe să se îngroașe putin (compoziția sa nu mai fie lichida, am amestecat de 3 ori).
Când a fost gata am adăugat orezul nescurs, am amestecat bine, apoi în vase ceramica.
Timp estimat: 2,5 h high sau atât cât este necesar sa se fiarbă orezul, atenție nu trebuie aldente dar nici terci.
Am folosit SlowCooker cu vas ceramic.
In alt SlowCooker (duraceramic), am pus o compoziție din:
- 1 litru lapte cald
- extract vanilie
- coaja de la 1 portocala netratata
- 4 linguri miere (aici fiecare cat dorește sau zahar)
- 3 linguri rase amidon
- 4-6 gălbenuse
Gălbenușurile se freacă cu zahărul daca folosiți, se adaugă amidonul, extractul de vanilie, coaja de portocală și treptat laptele.
Toate astea intr-un vas înainte de a pune în SlowCooker.
Lăsat până începe să se îngroașe putin (compoziția sa nu mai fie lichida, am amestecat de 3 ori).
Când a fost gata am adăugat orezul nescurs, am amestecat bine, apoi în vase ceramica.
Comentarii
Trimiteți un comentariu