Mamaliga cu mozzarella
Ingrediente:
- 1 cana malai
- 3 cani apa (aceeasi cana pentru ambele)
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 50 gr unt
Prima data se pune apa in vas, apoi restul ingredientelor.
Timp estimat: 2h high cu urmatoarea precizare :
Dupa 1 h se amesteca cu telul si inca odata se repeta operatiunea cu 10 minute inainte de a opri oala,
Iese o mamaliguta relativ moale, dar se lasa la racit apoi taiata sau cum doriti, mie personal nu-mi place piatra sa-ti spargi capul.
Daca se serveste cu ou, branza, smantana, este ideala asa, ca textura.
Aici am adaugat:
- 1/2 pachet unt
- 400gr smantana grasa 35%
- mozzarella rasa(eu Lidl)
După aceea se amesteca cu jumătate pachet unt, omogenizat până se topește, se adaugă smântână grasă 35,%, apoi mozzarella rasa.
Se introduce la cuptor la 200 grade C. până devine că în poza.
Cine are duraceramic lucrează cap coada .
Pentru cine nu are, puneți compoziția: mămăligă+unt+smântână intr o tavă și presărați mozzarella apoi cuptor.
Mozzarella nu se amestecă , o lăsați așa deasupra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu