Minichecuri cu crema de vanilie , fructe si sos de afine
Blatul contine piure mar.
Senzationale.
Se pot consuma si de cei ce tin regim in cazul aplv.
O parte din ele in cuptor, alta in SlowCooker.
Pentru blaturi
Ingrediente:
Mod de preparare:
Timp de 15 minute se mixeaza la viteza maxima ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul treptat continuand mixarea.
Din acest moment stop mixer.
Senzationale.
Se pot consuma si de cei ce tin regim in cazul aplv.
O parte din ele in cuptor, alta in SlowCooker.
Pentru blaturi
Ingrediente:
- 3 oua
- 150 zahar
- extract vanilie
- 330 gr piureuri fructe ce combinatie doriti
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 praf de sare
- 260-270 gr faina (atentie aluatul nu trebuie sa fie foarte dens ci aerat usor la textura, asadar incercati intai cu 260 faina)
- 1 plic praf de copt
- 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
- 1 lingura otet
- 100 ml unt topit (sau ulei cocos dezodorizat)
Mod de preparare:
Timp de 15 minute se mixeaza la viteza maxima ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul treptat continuand mixarea.
Din acest moment stop mixer.
Urmeaza sarea, vanilia, scortisoara, otetul, piureul fructe, omogenizare cu telul, faina cernuta impreuna cu bicarbonat de sodiu si praful de copt, din nou omogenizare strict cat sa se incorporeze faina, altfel aluatul nu mai creste.
In forme si la cuptor.
Se scot la racit pe un gratar si apoi se orneaza cu crema folosind posul.
Ultima data sosul de afine (pus cu lingura aleatoriu).
Ingrediente crema vanilie:
- 700 ml lapte vaca/vegetal (pentru cei cu alergii)
- 5 galbenuse
- pastaie vanilie
- 100 gr faina
- 50 gr amidon
- 150 gr unt
- 200 gr zahar
- 1 praf de sare
- 3 linguri mari mascarpone (sau o cutie mica)
Galbenusele se freaca cu zaharul pana se albesc, se adauga faina si amidonul se amesteca apoi jumatate din cantitate de lapte treptat sa nu va alegeti cu cocoloase, cealalta jumatate se pune pe foc cu extractul din pastaia de vanilie, praful de sare.
Cand s-a incalzit, se adauga compozitia cu oua si din acest moment se amesteca continuu pana se ingroasa bine (altfel riscati afumarea cremei).
Imediat dupa, se pune folie alimentara peste crema (s-o atinga, pentru a nu face pojghita) nu, nu se va topi nici o folie.
Se da la rece dupa care, cu ajutorul mixerului se mixeaza crema cu untul la temperatura camerei cateva minute bune, apoi adaugati mascarponele si din nou mixare.
Veti obtine cea mai fina crema ever.
Jeleu afine:
- 300 gr afine
- 100 gr zahar
- 4 linguri apa
Comentarii
Trimiteți un comentariu