Paine cu dovlecei
Ingrediente:
- 600 gr faina tip 650
- 2 dovlecei rași și scurși
- 200 ml lapte /apa calda
- 1 ou
- 10 gr drojdie uscata
- 1 lingura plina miere sau 1 linguriță zahăr
- sare peste dovlecei
- 4 linguri ulei măsline
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu drojdia, se face o adâncitură in mijloc și se adaugă mierea, oul, laptele/apa calda și dovleceii (rași pe razatoarea fina), se frământă aluatul fiecare cu ce are:)), adica robot , masina de paine sau manual.
Textura este una lipicioasa așa trebuie, se lasă la dospit in loc cald si ferit de curent până își dublează volumul.
Pe masa înfăinată (un pumn de faina)se răstoarnă aluatul după dospire, cu ajutorul fainii dați forma painii.
Se pune painea firmata in tava tapetata cu hârtie copt și se mai lasa încă 15 minute acoperita.
Apoi se introduce tava la cuptor si se lasa la copt până se rumenste deasupra.
Eu 180 grade C coacere sus jos.
Daca înlocuiți cu altceva,va spun din start că sunt alte cantități.Dovlecei sunt apoși.
Comentarii
Trimiteți un comentariu