Lipie pentru tacos
Ingrediente lipii:
- 375 ml apa
- 70 ml ulei
- 40 gr unt
- 510-520 gr faina tip 650.
- sare
Mod de preparare:
Apa, uleiul, untul si sarea se pun pe foc pana clocotesc
Se iau de pe foc, apoi se adauga faina toata odata.
Se amesteca cu o lingura pana se inglobeaza toata faina.
Acoperit aluatul pentru 20 de minute, sa se odihneasca.
Se scoate pe masa si se framanta putin pana se obtine o bila de aluat neteda si nelipicioasa.
Se imparte in parti egale (cat sa cuprindeti in palma)
Se intinde cu sucitorul foaie subtire (atentie sa nu o rupeti).
Se intind pe rand restul bilelor raman acoperite.
Se coc in tigaie incinsa pe ambele parti foc mediu.
Imediat ce le scoateti, se pun in prosop bumbac acoperite total.
30 de minute cel putin.
Nu se rup, se ruleaza frumos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu