Briose cu struguri, sos de ciocolata. Fara ou,lv,zahar.
Briose cu struguri, sos de ciocolata (ramas de la tort:))
Fara ou, lv, zahar.
Ingrediente:
- 300 gr faina
- 260 ml apa minerala
- 80 ml ulei
- 3 linguri sirop artar sau oricare alt indulcitor
- vanilie optional
- 1 varf cutit sare
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ciorchine generos de struguri albi/rosii FARA SAMBURI
Mod de preparare:
Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Separat apa minerala cu indulcitorul, uleiul si vanilia, apoi se amesteca cu faina, rapid cu telul omogenizare pana se incorporeaza faina.
Boabele spalate, scurse se taie in sferturi pe lung, se integreaza in aluat.
Se vor umple formele 3/4, va recomand forme de silicon, avand fructe exista sanse mari sa se lipeasca de hartia aia si s-o mancati de acolo, sigur nu vreti asta.
Daca nu dispuneti de forme silicon, ungeti tava cu putin ulei si tapetati-o cu faina.
Se coc la 175 grade C pana se rumenesc deasupra, estimez 25-30 minute.
Nu aveti cum sa dati gres sau sa nu va placa:))
Daca nu tolerati, nu mai puneti bicarbonatul deloc.
Cand le-am pus in forme cu
lingurita am pus sos ciocolata 1/2 la fiecare si cu scobitoarea m-am
jucat:))
Sosul de ciocolata este cel de la tortul cu caramel, insa pentru briose injumatatesti ingredientele la jumatate ( de cele pentru sos vorbesc)
Comentarii
Trimiteți un comentariu