Iahnie de fasole la MC

Cand reteta si oala fac diferentašŸ¤¤



Iahnie de fasole:

Ingrediente:

  • Fasole -1 kg
  • Ardei gras -2 bucati
  • Ceapa -6 bucati
  • Morcovi-2 taiati rondele
  • Patrunjel radacina- 1 
  • Usturoi - 1 capatana (grauntii taiati felii)
  • 100 ml ulei(sau 2 linguri untura)
  • Pasta de tomate  sau rosii cuburi sau rosii pasate 500 gr (pasta de tomate cu concentratie mare vreo 4 linguri)
  • Condimente:
    • dafin 1 buc
Cate o lingurita de: 
    • sare
    • piper
    • tarhon uscat
    • cimbru - 1 lingurita
    • boia dulce
    • boia afumata
  • Marar-1 legatura

Aici puteti alege sa folositi scarita afumata, carnati, kaizer, etc.


Mod de preparare:

Fasolea se spala in cateva ape si se lasa la hidratat peste noapte (eu am apucat vreo 20 de h), a fost foarte bine.

A doua zi se clateste din nou si apoi in MultiCooker program pressure 4 minute cu sare grunjoasa si apa aproape de nivel maxim.

Depresurizare si scurgem intr-o sita.(acolo ramane).

Legumele tocate cum vrei voi si brown (adaugati uleiul, asteptati afisarea timpului), apoi legumele amestecand din cand in cand.

Dupa cele 10 minute de brown uniti totul, inclusiv condimentele, rosiile, apa calda cat sa acopere fasolea, plus o cana peste.

Program stew 15 minute.

Atentie:fasolea a fost hidratata suficient de bine, in plus am luat-o din piata de la tarani (probabil a contat si asta), ca si durata.

Marar la final.





Comentarii

Postări populare