Cornuri cu unt - croisant
Ingrediente aluat :
- 1 kg făină
- 42 gr drojdie proaspătă dizolvata ( 2 plicuri drojdie uscată)
- 250 ml lapte vegetal
- 250 ml apa minerala
- 3 linguri de zahăr brut sau indulcitorul dorit
- extract vanilie
- o linguriță de sare
- 4 galbenuse
- 150 gr aproximativ unt topit (margarina alsan) pentru ungerea aluatului
- unul sau două gălbenușuri cu puțin lapte pentru a pensula cornurile
Mod de preparare :
intr-un pahar se pune laptele călduț cu zahărul și drojdia. Se lasă 2 minute să acționeze.
Intr-un bol se adaugă făina, laptele, galbenusele, vanilia, sarea si amestecul drojdiei cu laptele. Frământăm aluatul până nu se mai lipește de mâini, daca este nevoie putem adauga puțină făină in plus.
Lasati aluatul acoperit la dospit 30 minute.
Împărțim aluatul in 8 bile egale, fiecare bilă o intindem intr-o foaie rotundă ca forma unei farfuri. Ungem cu unt/margarina topita foaia (foarte bine unsa nu doar asa manjita :)) , punem altă foaie deasupra, ungem si tot asa până la ultima pe care o lăsăm fără unt.
Intindem cu sucitorul deasupra foilor ușor până obținem un cerc mare . Il tăiem in 12 sau 16 triunghiuri si incepem sa le rulam de la bază spre vârf tragand mereu de aluat. Așezăm croissantele formate in tava tapetată cu hartie de copt și le lăsăm o jumatate de oră la dospit. Când timpul a expirat le pensulăm cu gălbenușul diluat in puțin lapte.
Se coc la 175 grade C pana se rumenesc deasupra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu