Placinta cu chiftele de carne
Placinta contine ou, eu am pus si mozzarella, nu mai pun data viitoare.
Ingrediente placinta:
- 300 gr carne vita+porc tocata (am fol de la Lidl 15% grasime)
- 160 gr faina tip 650
- 250 ml apa minerala
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1ou pentru chiftele
- 2 oua pentru aluat
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Carnea
se amesteca cu
- 1ou,
- sare
- piper
- boia
se formeaza chiftele nu foarte mari, se
aseaza pe o farfurie intinsa si se dau la congelator pentru 10 minute.
Pentru
aluat :
se bat cele 2 oua cu un tel, se adauga laptele/apa minerala (nu
lapte cocos, ca nu e praji:)) ,apoi faina+praful de copt+sare dupa
gust, trebuie sa rezulte o compozitie ce curge.
Intr-o tava rotunda tapetata cu foaie de copt sau silicon cel mai bine (nu
se mai tapeteaza cu hartie), se toarna aluatul apoi chiftelele din loc in loc, se
coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C 45 minute.
Se lasa la racit.
Eu am pus mozzarella peste chiftele inainte de coacere, vreo 200 grame, dar e mult, ori 50-80 ori deloc,sau cascaval...
Comentarii
Trimiteți un comentariu