Clatite cu crema de frisca si mascarpone

 


De departe cele mai bune clatite ever.
Un blender si o tigaie.
Crema este cireasa de pe tort🤭
 
 
Ingrediente pentru aluat:
  • 500 ml lapte la temperatura camerei
  • 4 oua la  temperatura camerei
  • 500 ml apa minerala la temperatura camerei
  • 4 linguri ulei
  • 2-3 linguri miere
  • 1 praf de sare
  • extract vanilie
  • 400 gr faina cernuta in prealabil
  • coaja de la 1 portocala (optional, dar ofera un gust aparte)
 
Ingrediente pentru crema: 
  • 250 gr mascarpone rece
  • 250 ml smantana pentru frisca obligatoriu (aceasta trebuie sa stea minim 24 h la frigider)
  • coaja de la 1 lamaie mare sau doua mici
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
 
 Mod de preparare aluat clatite:
Ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas mai mare, faina ultima data si cu ajutorul unui blender viteza maxima se blendeaza timp de 2 minute.
 
In tigaia incinsa bine, unsa cu ulei se pune cate un polonic plin din compozitia de aluat.

Se coc pe ambele parti la foc mediu (ochiul mic al aragazului/plitei).

Se intorc cand incep sa se dezlipeasca de pe marginea tigai.

Se pun una peste alta si se lasa pana la racirea completa.
 
Mod de preparare crema:

In bolul unui mixer planetar se pun toate ingredientele mentionate si se mixeaza cu viteza maxima pana se intareste (atentie mare sa nu o taiati, cand s-a legat inca 10-15 secunde).

 
Am injumatatit crema si intr-una am pus fructe (in cazul meu zmeura liofilizata), sau proaspata.

Sfat: nu faceti exces si nu folositi fructe care lasa suc mult, ca diluati crema).

In cealalta jumatate am incorporat 2 linguri de nutella si arahide coapte nesarate, merg si nucile pecan tocate.

Sfat: nu umpleti clatita cu multa crema (las foto cum) si o faceti doar la servire.
Pastrati crema  in recipient cu capac la frigider.
 
N.B:Tigaia se va unge cu o pensula+ulei de fiecare data.
 





 











Comentarii

Postări populare