Clatite cu crema de frisca si mascarpone
De departe cele mai bune clatite ever.
Un blender si o tigaie.
Crema este cireasa de pe tort
Ingrediente pentru aluat:
- 500 ml lapte la temperatura camerei
- 4 oua la temperatura camerei
- 500 ml apa minerala la temperatura camerei
- 4 linguri ulei
- 2-3 linguri miere
- 1 praf de sare
- extract vanilie
- 400 gr faina cernuta in prealabil
- coaja de la 1 portocala (optional, dar ofera un gust aparte)
Ingrediente pentru crema:
- 250 gr mascarpone rece
- 250 ml smantana pentru frisca obligatoriu (aceasta trebuie sa stea minim 24 h la frigider)
- coaja de la 1 lamaie mare sau doua mici
- sucul de la 1/2 lamaie
- 3 linguri zahar pudra vanilat
Mod de preparare aluat clatite:
Ingredientele
pentru aluat se pun intr-un vas mai mare, faina ultima data si cu ajutorul
unui blender viteza maxima se blendeaza timp de 2 minute.
In
tigaia incinsa bine, unsa cu ulei se pune cate un polonic plin din compozitia de aluat.
Se coc pe ambele
parti la foc mediu (ochiul mic al aragazului/plitei).
Se intorc cand incep sa se dezlipeasca de pe marginea tigai.
Se pun una peste alta si se lasa pana la racirea completa.
Mod de preparare crema:
In bolul unui mixer planetar se pun toate ingredientele mentionate si se mixeaza cu viteza maxima pana se intareste (atentie mare sa nu o taiati, cand s-a legat inca 10-15 secunde).
Sfat: nu faceti exces si nu folositi fructe care lasa suc mult, ca diluati crema).
In cealalta jumatate am incorporat 2 linguri de nutella si arahide coapte nesarate, merg si nucile pecan tocate.
Sfat: nu umpleti clatita cu multa crema (las foto cum) si o faceti doar la servire.
Pastrati crema in recipient cu capac la frigider.
N.B:Tigaia se va unge cu o pensula+ulei de fiecare data.
Comentarii
Trimiteți un comentariu