Almoixavena sau gogosi sparte

 


Almoixavena(sau gogosi sparte se mai numesc, cui ii place aluatul de ecler sunt delicioase-fara lv dar cu ou, se pot servi dulci/sarate, cu dulceata, zahar si scortisoara, crema vanilie, caramel, sau cu ce doriti.

 

Ingrediente almoixavena:
cantitati pentru tava mare (cea care o detine orice aragaz)
 
  • 400 ml apa
  • 200 ml ulei fara miros
  • 260 gr faina tip 650
  • 8 oua
  • 3 linguri zahar 
  • 1/2 lingurita scortisoara, eu am pus mai putin deh..
daca faceti pentru a servi cu ceva sarat renuntati la zahar+scortisoara
 
Sau daca serviti cu dulceata, miere, etc la fel.
 
Mod de preparare:
Apa+uleiul se pun la fiert, cand au clocotit se opreste focul, se adauga toata faina odata se omogenizeaza rapid pentru a evita cocoloasele.
 
Se lasa la racit 10-15 minute neaparat,  ca faceti omleta altfel..dupa care cu ajutorul unui mixer se adauga pe rand ouale (nu adaugati altul pana nu s-a inglobat perfect).
 
Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se adauga compozitia, se uniformizeaza cu ajututorul unei spatule, se presara zaharul+scortisoara.
 
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C 50-60 minute.
 Atentie mai devreme de 50 minute in nici un caz, cuptor clasic vorbesc.

 


Comentarii

Postări populare