Almoixavena sau gogosi sparte
Almoixavena(sau gogosi sparte se mai numesc, cui ii place aluatul de ecler sunt delicioase-fara lv dar cu ou, se pot servi dulci/sarate, cu dulceata, zahar si scortisoara, crema vanilie, caramel, sau cu ce doriti.
Ingrediente almoixavena:
cantitati pentru tava mare (cea care o detine orice aragaz)
- 400 ml apa
- 200 ml ulei fara miros
- 260 gr faina tip 650
- 8 oua
- 3 linguri zahar
- 1/2 lingurita scortisoara, eu am pus mai putin deh..
daca faceti pentru a servi cu ceva sarat renuntati la zahar+scortisoara
Sau daca serviti cu dulceata, miere, etc la fel.
Mod de preparare:
Apa+uleiul
se pun la fiert, cand au clocotit se opreste focul, se adauga toata faina
odata se omogenizeaza rapid pentru a evita cocoloasele.
Se
lasa la racit 10-15 minute neaparat, ca faceti omleta altfel..dupa care cu
ajutorul unui mixer se adauga pe rand ouale (nu adaugati altul pana nu s-a inglobat perfect).
Tava
se tapeteaza cu hartie de copt si se adauga compozitia, se uniformizeaza
cu ajututorul unei spatule, se presara zaharul+scortisoara.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C 50-60 minute.
Atentie mai devreme de 50 minute in nici un caz, cuptor clasic vorbesc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu