Orez basmati si ciuperci in tigaia Tefal
tigaie daily chef
Multumesc Tefal.
Doua preparate aparent banale, dar care vin cu reguli clare, altfel rezultatul va fi cel mult un terci si niscai bureti.
Minunat wok-ul, totul s-a gatit rapid.
🔴Orez basmati
🔴Ciuperci cu usturoi si unt
P.S.La aparitia unui tuci tefal, va rog dati-mi de stire,uneori nu fac fata🤦🏽♀️😄
Ingrediente pentru orez:
- 80 gr unt
- 1 lingura ulei
- 1 cana orez basmati (Risso Scotti in cazul meu)
- 1 morcov mare
- sare
- piper
- turmeric
- 1 cana si jumatate apa calda (aceeasi cu care ati masurat orezul, nici mai mult nici mai putin, atentie).
Am lasat tigaia la foc mediu pana s-a incins (punctul rosu din interior anunta), apoi am pus untul+uleiul, am amestecat rapid, dupa care morcovul ras, cateva minute, orezul si el 4 minute amestecand continuu, apa si condimentele, totul sub capac pana orezul absoarbe tot lichidul si este gata (aici va trebui sa verificati din cand in cand).
Ingrediente pentru ciuperci:
- 500 gr ciuperci
- 4 linguri ulei+1 unt (plina)
- sare
- piper
- usturoi 6-7 graunti
- 1 legatura verdeata (marar, patrunjel, chives, ce va place)
Ciupercile: daca sunt mici nu mai este nevoie sa le curatati de pielita aceea, in plus NU LE SPALATI, vor lasa foarte multa apa si vor iesi fierte, not ok.
Se vor sterge cu un servet umed de bumbac, ATAT.
Se incinge untul+uleiul si se adauga ciupercile, 4-5 minute nu se amesteca, apoi o puteti face, din nou lasati pana capata o culoare maronie, spre final usturoiul pisat, piperul si sarea, amestecati, opriti focul.
Verdeata ultima data.
NU ADAUGATI SAREA MAI DEVREME, deoarece aceesi problema, isi vor lasa apa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu