Paine cu lapte si unt
La masina de paine Tefal bread of the world
INGREDIENTE:
- 500 g de faina
- 220 ml de lapte
- 2 oua
- 2 lingurite de miere
- 1/2 lingurita sare
- 7 g drojdie uscata
- 70 g de unt
Mod de preparare:
Program framantare/dospire, ingrediente adaugate: lichide prima data, inclusiv untul la temperatura camerei. apoi faina cernuta si drojdia.
Dupa terminarea programului am impartit aluatul in 5 parti egale, fiecare bucata intinsa cu podul palmei apoi rulat sul.
In tava de cozonac toate una langa alta, dospire 45 minute.
Apoi unse cu ou batut.
Intre timp, cuptor preincalzit,, introducem tava si coacem la 175 grade C, coacere sus jos fara ventilatie pana se rumenesc bine.
Imediat dupa ce scoatem din cuptor, racire pe gratar.
Am dublat cantitatile caci iese o minune.(doua tavi).
Comentarii
Trimiteți un comentariu