Paine cu lapte si unt


La masina de paine Tefal bread of the world


INGREDIENTE:

  • 500 g de faina
  • 220 ml de lapte
  • 2 oua
  • 2 lingurite de miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 70 g de unt

Mod de preparare:

Program framantare/dospire, ingrediente adaugate: lichide prima data, inclusiv untul la temperatura camerei. apoi faina cernuta si drojdia.

Dupa terminarea programului am impartit aluatul in 5 parti egale, fiecare bucata intinsa cu podul palmei apoi rulat sul.

In tava de cozonac toate  una langa alta, dospire 45 minute.

Apoi unse cu ou batut.

Intre timp, cuptor preincalzit,, introducem tava si coacem la  175 grade C,  coacere sus jos fara ventilatie pana se rumenesc bine.

Imediat dupa ce scoatem din cuptor,  racire pe gratar.

Am dublat cantitatile caci iese o minune.(doua tavi).





Comentarii

Postări populare